Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Tack!

9 november 2008 (13:55) | allmänt, babysim, barn, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Tack snälla alla ni som har mailat uppmuntrande ord och kommenterat här på bloggen. Det betyder mycket för mig. Bloggen ger mig perspektiv till tillvaron när jag ser att det är många som som följer mig och när du som läser delar med dig av dina tankar. Det är märkligt hur mycket det faktiskt kan påverka en.

Utbildningen har gått bra. Det är makalöst märkligt att det går att hämta kraft att genomföra saker. Jag vet inte hur det gick till. Jag kunde inte förbereda mig alls för jag var så trött. Johan sa:
-Du vet att du är så uppskattad som föreläsare och du kan det här så bra att det spelar ingen roll om det inte är det bästa du har presterat. Du måste nöja dig med ”good enough”.

Jag blev nästan provocerad av hans ord, för jag hade lagt ribban på en helt annan nivå. Jag undrade ju om jag överhuvudtaget skulle orka rent fysiskt förflytta mig…
Men det gjorde jag. Och det gick bra.

Igår var en del som ett studiebesök i vår verksamhet . Erika undervisade och vi tittade på. Det väcker så otroligt mycket känslor hos mig att vara på simmet. Alla dessa glada och förväntansfulla barn och föräldrar. Föräldrar som bryr sig om sina barn. Barn som får njuta av den enorma rörelsefriheten de har i vattnet. Jag blir varm och glad av att se detta. Jag blir också så otroligt stolt över att jag har så fantastiskt duktiga instruktörer!

Jag är lyckligt lottad som har så många bra medarbetare. Under de omständigheter som har varit och fortfarande är, är det ju det som gör hela skillnaden. Att man har bra kollegor, fina vänner och en familj som ställer upp. I nöden prövas vännen heter det ju och det är väldigt sant!

Idag är jag trött. Sorgen sitter framför allt i magen. Men tröttheten är större idag. Jag hoppas nu att jag har varit färdigt i min svacka för den här gången så att jag kan få vila en stund från sorgen. Jag tycker att det har varit lite för mörkt lite för länge nu. Det är mer än tre veckor sedan jag föll ned i gropen. Den här gången.

Det är fars dag idag. Det har du väl inte glömt bort?

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa
9 november, 2008 kl 9 november 2008 (18:03)

Även om du inte gillade det Johan sa, så måste jag säga att jag håller med honom. Ställ inte för höga krav på dig själv, vi är trots allt inte mer än människor! Kram!

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Alternativ förvaring till billigare peng

Kommentar från Lisa Olveby
9 november, 2008 kl 9 november 2008 (18:14)

Det var nog kanske bra att ha sa de orden till dig, du höjde då medvetet din ribba och tänkte att jag ska minsann visa.

Jag beundrar dig mycket och har dig som en förebild, du har så många kloka ord och funderingar, mycket av ditt sätt att skriva har gjort att jag har fått en annan syn på det hela, att jag faktiskt har ett ansvar för min egen sorg.

Du kommer komma upp ur din svacka, jag lovar, när du minst anar så ser du att du kommit upp.

Kram

Kommentar från Gunilla
9 november, 2008 kl 9 november 2008 (18:47)

Bloggandet kan ses både på gott och ont….
En dag i taget, det är bara att följa med.
Kram

Gunillas senaste blogginlägg..Jag fick en fråga

Kommentar från tizzelotazzel
9 november, 2008 kl 9 november 2008 (23:38)

Hej Ludmilla. Jag är och kollar runt lite här, och vill bara önska att du får en god natts sömn! Gonattkram!

tizzelotazzels senaste blogginlägg..Tizzel tipsar!

Kommentar från Maj
9 november, 2008 kl 9 november 2008 (23:47)

Hej! Hittade din blogg för ett tag sedan, tittat i genom osv. Tycker du är stark som människa. Och jag tycker att din dotter var jättefin och väldigt hemskt att hon valde den väg hon gjorde. Hon lever inom dig och på så sätt finns hon alltid kvar. Sköt om dig! 🙂 Hälsningar, Maj

Majs senaste blogginlägg..Förkyld och träning

Kommentar från Ludmilla
11 november, 2008 kl 11 november 2008 (0:25)

Det är skönt att de som t ex Lisa skriver om hur man faktiskt kan fortsätta sitt liv trots att ens dotter hoppat framför ett tåg. Lisa ligger 7 månader före mig.
Tack för alla besök av er alla som inte lämnar kommentarer och ni som lämnar spår efter er. Och tack Maj för att du skriver uppmuntrande ord!

Kommentar från Malin
12 november, 2008 kl 12 november 2008 (14:56)

Gick utbildningen hos dig förra helgen och vill bara bekräfta att du kan vara helt nöjd med kursen och jag är glad att du tog dig dit – du är bra! Visste inte i förväg vad som hänt och vill med detta bara sända dig en varm omtanke!

Skriv någonting