Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Det är så tomt…

30 november 2008 (21:29) | barn, död, Linnéa, självmord, sorg&saknad, tonåringar | av: Ludmilla

Vi har varit i vårt fritidshus i helgen. Det är väldigt vilsamt där. Där har vi adventspysslat och bakat.

Väl hemma ska man ju adventspyssla lite till… In i förrådet och leta fram adventsstakarna. Så går tankarna igång igen… Förra året vid den här tiden…

Jag bestämmer mig för att efersom det är 6 månader sedan nu så ska jag minska på omfattningen av ”Linnéa-bordet”. Jag har haft massor med bilder, hennes hårtofs, nyckeln till kistan, flera album, hennes dikter inramade m.m. på en byrå i vardagsrummet. Jag lägger undan en del och väljer ut några saker som får stå kvar. Jag måste ju gå vidare… Men det gör ont att städa bort saker som representerar Linnéa. Så är det bara… Men byrån brukar dessutom användas till att ha pepparkakshuset på. Pepparkakshuset som jag och Linnéa brukade göra…

Jag letar fram adventsljusstakarna och börjar placera ut dem. Det går bra ända till dess jag ska placera ut dem i Linnéas rum. Hon har två fönster ut mot gatan. Det står en massa andra saker där nu. I varje fönster står en vas med torkade blommor. I ett av fönstrena står en parfymflaska. Jag öppnar den och luktar. Linnéas doft tar sig in genom min näsa och långt ner i min mage, mitt hjärta, mitt innersta… Tårarna bara rinner… Jag blir sittande på sängen och börjar titta igenom sakerna igen. Hennes necessär… hennes tandborste… hennes mascara… Jag lägger tillbaka det. Orkar inte…

Fortsätter placera ut adventsljusstakarna. Med tomhet.

Jag är så tom.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från S a r a
30 november, 2008 kl 30 november 2008 (22:27)

Stor kram!

Kommentar från BeckaBus
30 november, 2008 kl 30 november 2008 (22:48)

Åhh…jag tänker på dig. Det har jag sagt tidigare. Men jag gör det verkligen…
Själv ska jag fira jul alldeles själv i år. Har sagt upp kontakten med min familj…
Har inte satt upp nått juligt…ja ja

Ha d så bra du kan!
Många stora kramar!!!

BeckaBuss senaste blogginlägg..My Borderline Story!

Kommentar från Kristin
30 november, 2008 kl 30 november 2008 (23:02)

Kjære Ludmilla…

Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for å lette din sorg…
Men jeg kommer til kort… Alt jeg kan gjøre er å sende varme tanker og klemmer gjennom luften… I håp om at de når deg…

JEG TENKER PÅ DEG!

Stor klem fra Norge og meg.

Kommentar från Camilla
30 november, 2008 kl 30 november 2008 (23:17)

Tiden går….trots allt…tomt men ändå vi har alla bara varandra till låns, ja till och med vårt eget liv…nästa år när du pyntar så kommer samma typ av smärta igen men lite lite snällare..tror verkligen på att uttrycka i skrift sin sorg som du gör hela tiden till oss härute som kan läsa…tack för att du delar Ludmilla ********många känslosamma tankar vandrar till dig********cyberstjärnor till dig

Kommentar från Anna-Karin
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (0:08)

Doft, vilket otroligt sinne det är! Det kan väcka sorg, smärta eller bara en känsla av saknad likväl som en otrolig glädje, njutning, lust! Minnen är ju så starkt förknippade med dofter. En doft som förflyttar oss åter till en situation som varit förrut. Hur verkligt kan det inte kännas? Jag hoppas doften skall ge dig ett leende på läpparna snart, låta dig återuppleva lyckliga stunder och inte bara väcka saknaden. Kram min vän

// Anna-Karin

Kommentar från Therese
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (14:41)

Jag tänker på det du skrev till mig, det om känslorna. Det är sånt man behöver höra om och om igen trots att man innerst inne vet. Tack.

Thereses senaste blogginlägg..kväv dem, döda dem, nu.

Kommentar från storasyster
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (14:55)

Tänker på dig! Hur SVÅRT det är och hur ONT det gör…att se alla saker, bli påmind, jag har ett skåp i vårt vardagsrum med foton på min bror, ett stort o ett mindre…flera stearinljus, ett hjärta, en magnet ”själar säger aldrig farväl”, en ängel som står vänd mot hans foto….

Om du vill får du läsa min första blogg oxå. http://www.systerkramar.blogspot.com den finns kvar men jag skriver inte där längre….fick så många tecken från min bror att det blev för svårt för honom. Jag tror någonstans att deras själar lever vidare. Jag mailar dig! Många styrkekramar till dig från mig.

storasysters senaste blogginlägg..Advent

Kommentar från Olivia
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (16:39)

jag tänker på dig och jag tycker det äe hemskt att behöva upp leva något sånt!

Olivias senaste blogginlägg..Plugg

Kommentar från Kurator Pia
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (18:42)

Ludmilla! Den stora tomheten och sorgen kan jag inte ta ifrån dig, inte trösta bort och det vill jag inte heller. Du behöver de känslorna just nu.
Jag beundrar ditt mod, din kraft och ditt sätt att hantera smärtan. Du skriver och väjer inte för någon tanke, något minne eller någon känsla. DET är det stora i det sorgearbete du gör. Jag följer din blogg, det vet du, och faktiskt är det så att du hjälper mig utan att veta om det. Jag har gjort misstaget, vid flera tillfällen, att inte sörja människor jag mist och det har definitivt inte varit och är ff. inte bra. Jag har blivit lite ”förstenad” inuti, sorgen har klämt ihop mig och vägrar komma ut. Kan inte förklara det bättre än så. Det vet jag kommer aldrig att hända dig just för att du arbetar dig igenom de svåra känslorna!
Sänder dig varma tankar!

Kommentar från Helena
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (20:44)

Jag förstår att det är jobbigt. Jag förstår att det är helvetiskt svårt att börja plocka bort de minnen som är synliga. Men fina Ludmilla. Glöm aldrig bort att Linnéa alltid kommer vara med dig. Hon älskar dig fortfarande. Fortsätt kämpa. Och du, jag har en överraskning till dig på min blogg 🙂
Värme och styrka till dig!

Helenas senaste blogginlägg..Det finns personer som tycker om det jag skriver

Kommentar från Syster Eva
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (20:52)

Du har fått en award av mig … kolla på min sida!

ps strunta i alla regler om du inte känner för att skicka den vidare!

Hälsningar Eva

Kommentar från Therese
1 december, 2008 kl 1 december 2008 (21:11)

Jag ska försöka mer, men ja, det är svårt eftersom jag samtidigt inte vill att folk ska se. Du är duktig du!

Thereses senaste blogginlägg..det blir väl bättre med tiden..

Kommentar från Matilda
2 december, 2008 kl 2 december 2008 (0:22)

Doft.
Det är mitt starkaste minne. Det kan ibland vara fint att minnas, sådär ordentligt som dofter får en att göra. Jag tänker på dig Ludmilla..!

Matildas senaste blogginlägg..döden som utväg kan dyka upp allt oftare (suicidtankarna börjar leva sitt eget liv)

Kommentar från Leena
2 december, 2008 kl 2 december 2008 (17:12)

Skickar dig en sida med adventskalender med kloka tankar i:
http://joulukalenteri.positiivarit.fi/svensk/index.html
och en stor kram

Leenas senaste blogginlägg..Änglar…finns dom?

Kommentar från Ingrid
2 december, 2008 kl 2 december 2008 (19:08)

Skickar massor av värme och styrkekramar till dig.

Kommentar från Carina
3 december, 2008 kl 3 december 2008 (0:04)

Älskade vän..förstår att du blev sittande i Linneas rum..med alla hennes saker..hon kikar nog ner på sin mamma..jag har en svart addidas jacka som jag fick i början av året av min Robin….har inte tvättat den än..det luktar Robin och hans Jean Paul Gaultier,konstigt namn men den luktar man..ibland brukar jag spraya ut lite ell spraya lite på addidas jackan..så att dioften skall finnas länge..kramar från mej carina

Kommentar från Tonårsmorsa
4 december, 2008 kl 4 december 2008 (12:36)

Kommer in och kramar om dig. Just det där med doftminnen är ju ofta det som sitter djupast. Kanske kan tomhetskänslan vara ett skydd just nu med hur mycket du orkar ta in för stunden? Värme och kramar! ♥♥♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Julgran till advent eller julafton?

Skriv någonting