Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Kokt hund?

11 januari 2009 (18:36) | allmänt, barn, livet | av: Ludmilla

Gårdagens frukostsamtal handlade om hur man gör godis segt.
Min man var snabb och berättade för mina små oskyldiga pojkar att det är av kokt hund som man får fram kollagenet som används i godis.
Jag trodde att han skämtade men han stod på sig.
-Lärde man sig inte det på läkarlinjen i Stockholm?

(Johan läste i Uppsala och jag läste de första två åren i Stockholm.)

-Nej. Det gjorde man faktiskt inte. Jag kan inte minnas alls något om några kokta hundar. Jag minns att det fanns olika kollagensorter i olika delar av kroppen. Och så minns jag bindvävsjukdomarna. Och så. Men… inga hundar.

Det är mycket annat jag glömt också för den delen…

Men angående godis så är det ju tur att jag inte äter det : )

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Gunilla
11 januari, 2009 kl 11 januari 2009 (19:09)

Usch, vad otäckt…

Gunillas senaste blogginlägg..Nya fina ord om mina böcker…

Kommentar från Ronja
11 januari, 2009 kl 11 januari 2009 (19:41)

Hundar? Jag trodde att det mesta sega kom från kor och grisar… Vilket inte är ett dugg bättre. Jag äter inte heller godis, inte med djur i. (Vegan) Mörk choklad däremot! Veganskt och djurfritt, mums!

Kommentar från Soulsister
11 januari, 2009 kl 11 januari 2009 (19:50)

Nej men fy!!!

Soulsisters senaste blogginlägg..Jägaren har talat

Kommentar från Ludmilla
11 januari, 2009 kl 11 januari 2009 (19:51)

Ronja: Jag äter inte kolhydrater. I alla fall inte så där snabba… Mörk choklad funkar ju med GI också förstås!

Kommentar från Sandra Solros
11 januari, 2009 kl 11 januari 2009 (20:32)

Vad äckligt! Vilken tur att min glutenallergi nästan enbart tillåter mörkchoklad. 🙂

Kommentar från Ingrid
12 januari, 2009 kl 12 januari 2009 (0:12)

*Uäk* vad äckligt det lät. Nu tror inte jag att vi använder kokta hundar till godis, utan precis som Ronja tror jag det är kossor och grisar som får stå för den biten. Vi använder ju inte våra husdjur till sånt.

Jag kan annars ge er ett annat spännande experiment. De flesta av oss känner ju till rött, grönt och gult och blått godis, eller hur.
Ta in vitsippor på våren och sätt i ett glas med vatten tillsammans med karamellfärg. Visa gärna barnen vad som händer med vitsipporna. Fråga dem också vad dem tror händer med färgen i godiset när det kommer ner i magen på oss….
Mmmm, man kan ju undra.

Kommentar från Jessica
12 januari, 2009 kl 12 januari 2009 (12:36)

Hej,
Jag är nästan helt säker på att det är klövar från kor och grisar som står för det.. .Det är en av restprodukterna som säljs från slakterierna som blir gelantin lärde jag mig under min praktikperion på Linköpings slakteri…

MVH
Jessica
lantbrukare på öjn

Skriv någonting