Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Blir du mångalen?

9 februari 2009 (20:26) | allmänt, livet | av: Ludmilla

Det har i alla tider diskuterats hur månens cyklicitet påverkar människan och många personer säger att de har svårt att sova vid fullmåne.

Svenska forskare hävdar bestämt att det är förväntanseffekten som gör att man har svårt att sova när det är fullmåne medan andra forskare har påvisat ett samband mellan fullmåne och sömnsvårigheter.

Jag har sedan Linnéa dog sovit mycket mer än vanligt. Jag sover hela nätterna och sover mycket. Jag har svårt att komma upp på morgonen. Igår kväll hade jag jättesvårt att somna. När jag väl hade somnat vaknade jag hela natten. Sov oroligt helt enkelt. I morse när jag vaknade såg jag fullmånen. Det var varit så här många gånger för mig. Jag vet alltså inte om att det är fullmåne när jag har svårt att sova. Men det blir ju inte så ofta som en gång i månaden.

Hur blir det för dig? Märker du när det blir fullmåne?

Apoteket har här förövrigt en mycket informativ site om just sömn…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från monika
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (20:38)

hej skratt ja logiken vi åkte en vecka i somras med allabarnen hyrde stuga. Görgen hade sin dotter med och Emelie sin pojkvän med sig 4 barn fick åka tåg till nybro där mötte jag upp dem .. Emelie o Stefan Är duktiga följer med på djurparker för att hjälpa mig. Och stefan vill följa med för Joels räkning. Han tycker det är kul med honom har han på ryggen med mera.. SMå tjejerna håller gärna Emelie i handen Och Karusell åker vi alla turas om att hålla vagnen med den som är minnst., Man får kompromissa..ena dagen något de större tycker om och den andra för de mindre bad och grillning älskar alla…Det funkar rätt bra tycker jag..och är sådan vill gärna ta med allihopa

monikas senaste blogginlägg..snöbilder med mera

Kommentar från Jag vill sjunga dig milda sånger
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (20:40)

Solen står för det maskulina, medan månen står för det feminina. Ying och yang…månen är också en del av det som finns gömt under ytan. Så de som påverkas starkt av månen, sägs det har saker som är obearbetade inom sig.
Jag vet inte om detta verkligen stämmer, men jag vet att månen väcker en hel del känslor inom mig i perioder. Och att jag sover sämre just då.
Kram

Jag vill sjunga dig milda sångers senaste blogginlägg..Vänskap

Kommentar från ulle
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (21:05)

Jajamen, det märker jag direkt! Sover i och för sig alltid väldigt dåligt, men när det är fullmåne är det absolut omöjligt! Kommer ihåg när jag var i 5:e månaden med min dotter och fick blindtarmsinflammation. Åker in akut med ambulans och när jag kommer in på operation frågade en sköterska om det var missfall eller blindtarmen? Blev ju skiträdd eftersom jag var så rädd att det inte skulle gå att operera eftersom jag ju var gravid. Dom berättade då att det alltid är dubbelt så många missfall och blindtarmsoperationer när det är fullmåne. Det hade dom fört egen statistik på. Konstigt är det men dom var absolut övertygade!

ulles senaste blogginlägg..Bion

Kommentar från Åsa
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (21:14)

Märker inget alls, men å andra sidan kollar jag aldrig när det är fullmåne heller. Jag är kanske okänslig, jag får inte svårare att sova av att dricka kaffe heller.

Jag tänker på filmen med Cher när jag hör Mångalen, lite annat än sömnpåverkan. 🙂

Åsas senaste blogginlägg..Atomkraft, nej tack?

Kommentar från Becka
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (21:27)

Jag tror inte jag påverkas av fullmånen men däremot har jag funderat på om den kan påverka djur? Mina katt flickor blir vääldigt prat glada när det e fullmåne har jag märkt… Konstigt det där.

Ta hand om dig! Kram

Beckas senaste blogginlägg..Tom, osynlig och allmänt blå om händerna!!

Kommentar från Camilla
9 februari, 2009 kl 9 februari 2009 (22:06)

Japp! Åtskilliga gånger så har jag utan att veta överhuvudtaget om det är fullmånge eller inte, blivit mer ångestfylld, får en massa stora planer för mig, det lustigaste av allt är att jag kommit på mig själv med att gå ut och titta på himlen åååå mycket riktigt är de då fullmåne….men jag förstår inte varför de bara är…ha de gött!

Kommentar från Lena B
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (11:58)

Ja, jag märker av fullmånen. Då är jag piggare och har svårare att koppla av och därmed svårare att sova.
Men om man betänker att månen ”orsakar” tidvattnet världen över (?), så varför skulle den inte påverka oss människor.
Kram

Kommentar från Gerd Eriksson
10 februari, 2009 kl 10 februari 2009 (20:41)

Jo fullmånen känner jag av. Sover dåligt och har svårt att slappna av. Så visst kan jag kallas mångalen! Kram

Gerd Erikssons senaste blogginlägg..Snö och Melodifestivalen

Kommentar från Viola
11 februari, 2009 kl 11 februari 2009 (14:37)

Många får mens vid fullmåne.

Kommentar från Henke
9 november, 2009 kl 9 november 2009 (17:07)

Jag påverkas jättemycket av fullmåne.
Testa att sätta in en jonisator i sovrummet. Det hjälpte mig och har hjälpt många med mig.
Jag skulle kunna förklara en massa om varför laddningar kan påverka oss hela vägen till depressioner och/eller sjukdom, men är du nyfiken kan du läsa kilometervis om detta i litteratur och forskningsresultat på nätet. Jag är ytterst skeptiskt till allt vad kristaller och new age heter. Efter att ha fått vetenskapliga förklaringar kring laddningar och obalanser däri testade jag att köpa en jonisator med bra testvärden, och nu står det en i varje kontor på mitt företag.
Mvh Henke

Kommentar från Jesus
5 februari, 2012 kl 5 februari 2012 (23:30)

Jag önskar också att jag slluke våga ta hennes hand och ge henne lite hopp om att hon kommer finna kärleken igen någon dag…Du skriver så klokt Malin!!Kram S.

Skriv någonting