Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Några vanliga myter om självmord-3

15 februari 2009 (20:44) | självmord | av: Ludmilla

Faran med myter och vanföreställningar är att de hindrar oss från att handla på rätt sätt. Kring självmord är myterna och vanföreställningarna dessutom många.

3. De som talar om självmord gör det inte.
De flesta som begår självmord har tidigare pratat om det. Däremot är det inte alltid som omgivningen har fångat upp budskapet. De som antyder självmordsplaner tror nämligen ofta att de är tydligare än vad de är.

Källa: NASP

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från hanna johansson
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (0:05)

Förlåt om jag undrar, men vilka mediciner tog linnéa när hon var inlagd?

Jag har tagit många under de senaste året; Sertralin Sandoz, risperdal, lamotrigin, seroquel, sen för sömnen; attarax, immovan, propavan. 🙁 tog linnéa nån av dessa?

Kommentar från Ludmilla
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (9:16)

Nej. Ingen av dem du skrivit. Hon fick antidepressiv medicin men mycket tyder på att det inte var en depression, åtminstone inte bara.

Kommentar från Orolig mamma
16 februari, 2009 kl 16 februari 2009 (10:08)

Jag är mamma till en fjortonårig tjej, och igår råkade jag på något vis få fram en sida från hennes msn, där pratar hon med nån om hur dåligt hon mår, hur svag hon känner sig och att hon mått dåligt sedan hon var liten.
Det var som ett slag i magen, luften gick ur mig och jag blev så rädd.
Nu vet jag inte vad jag ska göra, har letat info på nätet men inte hittat nåt så då tänkte jag fråga dig om du kan rekomendera nån sida som kan hjälpa mig?

Kommentar från Ludmilla
17 februari, 2009 kl 17 februari 2009 (9:05)

Hej. jag förstår att du är orolig. Jag tycker att du ska ringa till BUP och berätta vad du känner. Jag tycker också att du ska försöka prata med din dotter. Du behöver skapa rutiner där du och din dotter har tid för varandra regelbundet så att hon känner att hon har din tid. Glöm inte att du som mamma känner ditt barn bäst. Stå på dig.

Kommentar från Alfons
30 september, 2009 kl 30 september 2009 (18:16)

Hej jag jag har nog nu supit bort mitt jobb. Problemena har funnits där länge. Jag har varit intagen för självmordsförsök tidigare, men den hjälp jag har fått har gått ut på att jag skall börja jobba så fort som möjligt…Nu fick jag ett återfall på spriten så företaget skall nu avskeda mig. Besked får jag 09-10-07 Vid ett negativt besked så har jag 28 st Imovane sparade… Snälla håll tummarna att jag får leva…

Kommentar från Ludmilla
30 september, 2009 kl 30 september 2009 (20:35)

Alfons: Jag tycker att du ska söka hjälp för ditt alkoholberoende. Det är väl det viktigaste nu? Har du fått hjälp för detta? Har ditt arbete ställt upp på rehabilitering?

Även om du skulle få sparken (dvs om företaget anser sig gjort allt för att hjälpa dig, men att du ändå missskött dig grovt) så är det ju ännu större anledning till att ta tag i det hela och bli frisk. Alkoholism är en sjukdom – och det finns bot!

Varma tankar till dig!

Skriv någonting