Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Stipendium från Linnéas Minnesfond

3 maj 2009 (20:45) | Linnéa, skolan | av: Ludmilla

Nu är det bestämt hur Linnéas Minnesfond ska fungera. Det känns fint och viktigt att vi har kunnat skapa en minnesfond som kommer att kunna leva kvar i många, många år.

Vi kommer nu snart att kunna skapa den stiftelse som ska driva Minnesfonden. Det är ett komplext regelverk kring detta!

Till Linnea Göllers minne har Linnéas mamma, Ludmilla Rosengren, instiftats en minnesfond vars syfte är att premiera gott kamratskap

Fonden sköts av en stiftelse och årligen fördelas två stipendier om ca 1000 kr vardera till en pojke och en flicka i Gluntens Montessoriskola år 8.

Kriterierna för att kunna ta del av stipendiet är att eleven skall vara en person som representerar gott kamratskap.

Arbetsgång:

Eleverna i år 8 föreslår individuellt med motivering en pojke och en flicka som representerar gott kamratskap.
Ledningsgruppen gör det slutliga urvalet bland de som eleverna föreslagit. Vuxna har med andra ord inga möjligheter att föreslå kandidater.
Rektor ansvarar för det slutliga beslutet om vilka två elever som tilldelas stipendiet.
Utdelningen sker vid våravslutningen.

Ännu så länge finns pengarna på ett bankkonto i Nordea: 3039 2211122. Vill man stödja Linnéas minnesfond är det alltså där man ska sätta in sitt bidrag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa
3 maj, 2009 kl 3 maj 2009 (21:42)

Ett fantastiskt bra initiativ i Linneás anda, som jag uppfattar henne! Kram! ♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Det där med deklarationen…

Kommentar från Anna L
4 maj, 2009 kl 4 maj 2009 (7:17)

Jättebra! Att i den åldern få ett stipendium är ett minne för livet. Ett tips är att skriva vad som ska hända ifall den skolan inte finns någon gång i framtiden – det finns för många gamla stipendiefonder där de inte kan dela ut något, för att villkoren inte längre går att uppfylla.
Vi är många som kommer minnas Linnéa för det avtryck hon gjort; Linnéasimmet (dubbelt tack!) och nu stipendiet på Gluntens Montessori.
Hoppas du får en lugn dag idag!

Kommentar från Nadja
4 maj, 2009 kl 4 maj 2009 (14:03)

mitt favoritcitat som hjälper mig mycket är ”det omöjliga tar bara lite längre tid” och ”när det blåser kan man antingen bygga vindskydd, eller man kan bygga segel.” båda handlar om att skynda långsamt!
tack för en vacker blogg, mina tankar är med dig!

kram

Kommentar från Catarina
4 maj, 2009 kl 4 maj 2009 (14:46)

Jättefin gest! att främja gott kamratskap är nog bland det viktigaste man kan göra i tider som dessa. fast det är kanske lite svårt att definiera vad som är en god kamratanda, finns ju många som är otroligt fina kamrater i det tysta, alla har inte behovet att synas o höras, tack o lov 😉 tack för en i övrigt fin sida.

Kommentar från Nenne
4 maj, 2009 kl 4 maj 2009 (15:15)

Nu har jag läst ikapp mig efter långhelgen. Sjuk son och lördag på lasarettet. Men nu är det bra igen!

Jag tror du kommer att kunna slappna av mer efter ditt KUB-test (jag tänker bara goda tankar och att även ditt lilla pyre är friskt). Jag började inte njuta förrän vi gjort detta.

Att du går igenom hela sista tiden med Linnea är väl bara normalt. Så gjorde jag i början av året. Vad man gjorde och när man pratade sist. Men jag tror att ju längre tid det går, desto mer orkar man tänka på den tiden utan att bli helt slut i kroppen. Hur man än vrider och vänder på det hela slutar det ändå med att man aldrig mer ska få träffas. Det gör ont.

Väldigt ofta numera känner jag att jag får dåligt samvete för att jag gläds så mycket över mitt liv. Jag ursäktar mig ofta med ”..ja, förutom att pappa då…” Som om någon skulle bli arg för att jag ändå orkar leva, gå vidare och fortsätta vara jag trots detta hemska.

Vi är ju kvar!! Vi minns! Och vi finns!

Kram

Kommentar från berth
4 maj, 2009 kl 4 maj 2009 (16:53)

vilket bra initiativ att göra en fond till din dotters minne.
Vi skrev i dödsannonsen att dom som ville fick sätta in pengar på
Attentions konto och vi/dom ska göra en fond av det oxå.

Det med garage är inte helt klart än men personaladministratören sa att det inte var omöjligt.

Kram Berth/Anja

berths senaste blogginlägg..Hej igen

Skriv någonting