Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Tisdagen den 20 maj 2008

20 maj 2009 (20:50) | depression, Linnéa, psykiatri, psykos, självmord, sjukvård | av: Ludmilla

Linnéa skulle nu öka tiden i skolan till 8 – 12 istället för 8 – 10.

Linnéa fick ett samtal med sin läkare.

Linnéa berättar att hon inte känner sig bättre under de nu dryga 5 veckorna hon varit inlagd. Hon berättar att suicidförsöket hemma var planerat. Hon såg till att mamma gick hemifrån så att hon blev ensam. Kommer dock inte ihåg alla deltaljer. Önskar fortfarande döden och tror att hon kommer att se till att hon dör.

Ingen förbättring och patienten har till viss del börjat ge upp. Cipralex höjdes den 16 maj varvid effekt ännu inte kommit och vi får vänta ytterligare ngn vecka innan ställningstagande till förändring av medicinering kan göras. Får börja gå i skolan några timmar och skjutsas fram och tillbaka.

Johan och jag fick ett samtal med en läkare för första gången på hela inläggningstiden trots att vi bett om det sedan vecka 1. Vi tog upp våra farhågor och även poängterade de psykotiska symptomen som vi ville ha utredda. Bedömningen var dock att det inte var psykotiska symptom utan stark ångest. Detta samtal finns tyvärr inte journalfört.

Detta var dagen som Emelie opererades för sin Crohn. Hon tog bort 20 cm av den nedersta delen av tunntarmen. Vi var hos henne på uppvaket (även Linnéa) och hon hade fruktansvärt ont. Linnéa följde med hem på middag och hon var på gott humör.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från MK
20 maj, 2009 kl 20 maj 2009 (21:04)

Hello!
Det är rätt ”tungt” att läsa din blogg, alla dessa vittnesbörd om hur psykiatrin egentligen fungerar. Det är ingen lätt eller kul resa. Men samtidigt är det ju viktigt att den berättas, men det vet du ju säkert sedan förr, att din blogg är viktig. Nåväl, ville bara säga att jag kikar in här ibland. Önskar dig och din familj allt gott!

MKs senaste blogginlägg..Sökordspoesi

Skriv någonting