Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

24 – 25 maj 2008

25 maj 2009 (20:25) | skolan, sorg&saknad | av: Ludmilla

Eftersom Linnéa var hos sin pappa denna helg hade jag inte så mycket kontakt med henne.
Jag SMSade en del under lördagskvällen men fick sparsamt med svar. Det var Eurovisionsfestivalen och Dima Bilan vann. Linnéa gillade honom, men vid den här tidpunkten var hon inte längre intresserad.

Jag ägnade så mycket tid jag orkade av helgen till att läsa till min tenta. Jag skulle på måndagen den 26 maj bli klar med min KBT-steg 1 utbildning. Jag hade starkt övervägt att hoppa över tentan och diskuterat det med kursledningen men de tyckte att jag skulle komma i vilket fall.

Emelie hade nu börjat kunna äta lite. Hon var fortfarande kvar på kirurgen efter sin operation men utskrivning planerades till tisdag.

Linnéa hade nu bara fem dagar kvar att leva.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Jag vill sjunga dig milda sånger
25 maj, 2009 kl 25 maj 2009 (22:00)

Du ska veta att du finns i mina tankar varje dag nu! Jag tänker på dig, din familj och hur Linnéa hade det för ett år sedan. Det gör verkligen ont i mig!
Kram

Jag vill sjunga dig milda sångers senaste blogginlägg..Men just nu…

Kommentar från Catarina
25 maj, 2009 kl 25 maj 2009 (22:53)

Jag tror vi är många som är med på denna resa, som följt din blogg från den ödesdigra dagen för snart 1 år sedan. Å som några skrivit tidigare, fast man inte känner dig eller kände Linnea så känns det inom en. Efter att ha läst denna blogg kan jag ibland när jag ser ett tåg, senast idag bara rysa av tanken när jag ser dess fart hur det susar förbi. Och man har ju så svårt att förstå hur någon bara vågar, lilla Linnea!!

Kommentar från Emely
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (1:40)

Sv: Ludmilla, jag har försökt. Jag orkar bara inte få ur mig orden längre för jag kan inte finna ord för vad jag känner längre. Det känns som hela jag är smittad av något virus som bara tar sönder mig inuti. Jag vill förklara men jag vet inte hur och jag vet inte om det är försent. Jag vet inte om det finns hjälp. Det går så segt framåt att jag stupar på vägen.
/E

Emelys senaste blogginlägg..Ensam själ dör ensam

Kommentar från Malin Lj
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (8:24)

Läser din blogg varje dag och har följt er sen i somras. Tänker på dig och din familj nu, speciellt i dessa extra jobbiga dagar. Kram

Malin Ljs senaste blogginlägg..Vi har blivit med barnvagn!!

Kommentar från Paulina
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (8:42)

Sorgligt. Så sorgligt. Jag väntar liksom också på ett lyckligt slut. Men något sådant finns inte…

Jag har som vanligt många frågor som jag tänker mycket på när jag läser din berättelse: Märkte ni nu att Linnéa var mer harmonisk? När hon hade bestämt sig? Förstod hennes pappa att hon sade farväl? Att det var sista gången de sågs (om det nu var det?)?

Kram!

Paulinas senaste blogginlägg..GI-frukost på Cafe Rival

Kommentar från Lena
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (10:50)

Du hade det tufft redan för ett år sedan och om 6 dagar skulle det bli värre än värst. E som var nyopererad, L som mådde psykiskt dåligt, två friska grabbar som krävde sitt, din tenta, jobb och allt det där som finns mitt emellan.
Att du överhuvudtaget står upp i dag, med ett nytt liv i magen dessutom, är helt otroligt. Du har haft det mer än kämpigt, vännen, och ändå kan du med kärlek, värme och på ett mycket personlig sätt göra din blogg så vacker, levande och stark. Känner mig ödmjuk inför att du låter mig få komma in.
Kram, Ludmilla

EMELY – Nackhåren reser sig på mig när jag läser dina ord både här och på din blogg. Du är så ung, ditt liv har ju knappt börjat. Vad kan jag göra för dig?

Kommentar från Matilda
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (11:29)

Även om jag inte skriver kommentarer ofta så tänker jag väldigt mycket på Linnéa…

Matildas senaste blogginlägg..Utslängd?

Kommentar från Paulina
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (13:36)

En fråga till som jag har är: Om Linnéa faktiskt hade fått rätt diagnos…psykos. Hur hade man då på bästa sätt behandlat henne? Vad hade man då gjort annorlunda?

Paulinas senaste blogginlägg..GI-frukost på Cafe Rival

Kommentar från Ludmilla
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (20:58)

Paulina: Om man hade sett att hon hade en psykos var det ju en helt annan behandling som skulle till… Hon fick ju behandling för depression.

Kommentar från Ludmilla
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (21:00)

Paulina: Linnéa var mer avståndstagande sista veckan men samtidigt hade hon mer framtidsplaner. Nu efteråt vet jag att det var medvetet som hon spred den känslan – att hon hade framtidsplaner. Hon bestämde sig den 23 maj. Det var inte sista gången hon såg sin pappa eftersom vi tillsammans var till en terapeut den 27e. Hon pratade med sin pappa några timmar innan hon dog.

Kommentar från Ludmilla
26 maj, 2009 kl 26 maj 2009 (21:01)

Lena: Så fint du skriver till mig. Tack för ditt stöd!

Skriv någonting