Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Tomt hemma

29 september 2009 (18:33) | allmänt, barn, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Idag var det första frosten. Johan fick skrapa bilrutan imorse.
Jag har aldrig tyckt om hösten. Jag har alltid tyckt att den representerar sorg, död och förfall. Naturen visar tydligt att den inte vill vara med längre. Människorna sluter sig mer och stannar mer inomhus.

Sedan Linnéa dog har hösten fått en annan mening. Den tydliga skiftningen i naturen visar att tiden går. Och det är ju bra när tiden går. För jag vet ju att tiden hjälper mig i min sorg.

Den här hösten betyder det också att jag förutom att jag kommer längre från Linnéas dödsdag så kommer jag närmare lillasysters födelsedag. Och det föder hopp om framtiden.

Ikväll har jag varit ensam hemma. Jonas är på scouterna och Oscar är hemma hos Emelie och har myskväll. Johan har ännu inte kommit hem från jobbet. Det är så tydligt att tiden har gått och pojkarna blivit så stora att de har egna aktiviteter.

Jag har lärt mig att uppskatta ensamheten mer än tidigare eftersom det tar tid att tänka mina tankar. Jag behöver få tänka dem ifred. Men bara till en viss gräns. Sedan vill jag inte vara ensam för mycket, för då tänker jag på tok för mycket istället.

Lagom är bäst.
Balans i tillvaron.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Dottern
29 september, 2009 kl 29 september 2009 (18:51)

Märkligt det där hur det kan vara både skönt och skrämmande att vara ensam.
Hösten är svår. Mörkret är det värsta tycker jag. Pappa tog sitt liv i slutet av okrober och det gör att så fort hösten kommer blir det tyngre.
.-= Dottern´s last blog ..Konsekvenserna för efterlevande =-.

Kommentar från anna
29 september, 2009 kl 29 september 2009 (19:20)

bra skrivet om dina känslor för hösten, precis så känner jag oxå. Förut gillade jag hösten mer för jag blev pigg o full av energi o började med nån ny kvällskurs eller så, men numera så uppskattar jag inte riktigt hösten! tycker precis som du att människor sluter sig o stänger in sig i sina egna mys o mörkret där utanför tycker jag inte om. Jag fryser o känner mig hurven o känner hur hela kroppen går på lågvarv. saknar sommaren o ljuset! Tycker inte heller att löven är vackrast med färger utan just gröna. Skönt att läsa det finns flera med lite kluvna känslor inför hösten!

Kommentar från Mr Niztrip
29 september, 2009 kl 29 september 2009 (19:37)

Vart tar man vägen när ens fru fått cancer? hon är bara 25 år! Kan inte tänka mig ett liv utan henne. Hjälp!!!
.-= Mr Niztrip´s last blog ..Helvetes dygnet! =-.

Kommentar från Ludmilla
30 september, 2009 kl 30 september 2009 (7:05)

Mr Niztrip: Kära nån… Hur mycket ska man behöva orka på en gång?
Det viktigaste för er nu är att prioritera familjen. Ni har en tuff tid framför er med behandlingar och sjukhusvistelser. Be att få ett möte med din chef för att berätta hur allvarligt det är och vad det i praktiken kommer att innebära. Du kan också prata med kuratorn på avdelningen där din fru ligger/har kontakt med och be att få veta praktiska saker kring det hela. Det finns vissa ersättningar man kan få när en nära anhörig är mycket sjuk.

Vi kan bara hoppas att din fru kommer att svara bra på behandlingen! Fortsätt att berätta hur det går!

Kommentar från ebba
30 september, 2009 kl 30 september 2009 (9:54)

Hej!! Jag går 2:a året på gymnaiet (en natur-beteendevetenskaplig linje) och håller just nu på med ett projektarbete. Jag valde det eftersom att min kompis försökt ta livet av sig för ett år sedan. Och efter att ha läst om dej och din dotter i olika atriklar och på nätet blev jag ännu mer intresserad. Det känns som ett väldigt viktigt och aktuellt ämne! Jag bestämde mej för att titta in på din blogg, tände ett ljus för din dotter (som verkar helt fantasitsk!) och läste dina inlägg. Om du har möjligthet och lust skulle jag vara mycket tacksam om du har lust att svara på några frågor (på mail, gästbok..)

Jag är mycket imponerad av dej! Linnea, vila i frid.

Kommentar från Mr Niztrip
30 september, 2009 kl 30 september 2009 (18:27)

sv; Tack för omtanken och tipsen. Ska kolla upp allt när vi vet mer, för Fru F ligger inte inne än. Vilket är skönt. För barnen och jag behöver henne hemma och hon tycker det är skönt att kunna vara hemma så mycket som möjligt.
.-= Mr Niztrip´s last blog ..Helvetes dygnet! =-.

Kommentar från Berkay
19 november, 2012 kl 19 november 2012 (7:02)

c5, dette er var trist, kommer til e5 savne iegnegnlne dine.Men det er jo en tid for alt og blogging er det ikke alltid tid og lyst til e5 drive med.He5per du ikke sletter bloggen din. Det er se5 mye flott inspirasjon e5 hente her!d8nsker deg og dine alt godt i fortsettelsen :o)Klem

Skriv någonting