Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Trösteboken

18 oktober 2009 (15:38) | att hjälpa andra, böcker, döden, Linnéa, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Trösteboken, Columbus Förlag

Trösteboken, Columbus Förlag

I veckan kom en ny bok ut som handlar om sorgen efter att en nära anhörig tagit sitt liv.
Det är bokförlaget Columbus som har givit ut boken.

Här kan man läsa olika berättelser om personer som tagit sitt liv och hur deras anhöriga har förhållit sig till det. Det är Margaretha Zandrén-Wigren som är initiativtagare till boken eftersom hon inte fann någon sådan bok när hennes son Johan tog sitt liv.

Förutom hennes berättelse kan man bl a läsa min berättelse om Linnéa, Pernilla Sellergrens berättelse om Christian, Harriet Grönholms berättelse om Johan, Annica Edvinssons berättelse om hur både hennes mamma och son tog sitt liv, Catarina Enholms berättelse om hur hennes pappa tog sitt liv och många fler.

Genom att läsa andras berättelser kan man finna tröst för att komma vidare.

Boken går att beställa på Adlibris, Bokus eller på Columbus förlag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Margaretha Zandrén-Wigren
18 oktober, 2009 kl 18 oktober 2009 (19:56)

Tack Ludmilla för att du skriver om våran bok.Vi har hitintills bara fått positiva reaktioner på boken o det känns bra för både Peter o mig. Vi är många som läser din blogg utan att skriva Nu hoppas jag att lilla babyn kommer ut snart o att du får en bra förlossning. En stor kram till dig från Margaretha

Kommentar från U Sandin
19 oktober, 2009 kl 19 oktober 2009 (0:47)

Tycker du att man kan köpa den här boken till någon som varit med om samma sak? När i skedet är det i så fall lämpligt, direkt eller bör man vänta ett tag?

Kommentar från Ludmilla Rosengren
19 oktober, 2009 kl 19 oktober 2009 (6:44)

U Sandin: Jag tycker det är en jättebra idé. Man kan absolut göra det direkt. Texterna är såpass korta att man inte behöver ha så mycket koncentration för att kunna läsa dem heller.
.-= Ludmilla Rosengren´s last blog ..Trösteboken =-.

Kommentar från Ann-Britt
28 december, 2009 kl 28 december 2009 (10:15)

Har beställt boken nu .Hoppas och tror att jag kan läsa den
Efter att min man tog sitt liv 2006 har jag inte kunnat
läsa eller lyssna på någon bok. Innan var det ett stort nöje för mig
Tröste Kramizar Ann-Britt

Kommentar från Ann-Britt
28 mars, 2010 kl 28 mars 2010 (19:26)

Hej Jag miste min man 2006 i självmord Ett par år senare träffade jag en ny man som avled nu i januari Den 12/4 ska jag opereras för en tumör i urinblåsan
Har haft besvär sen i början av dec men fick till svar att det var framfall.Har ständiga smärtor och vill bara bli frisk och få bort eländet.Att förlora ett barn som du har gjort måste vara det mest fruktansvärda som kan hända.Tänker på dig och din familj Skrev till dig i dec Har nu läst Trösteboken så även min dotter
Tröste Kramar Ann-Britt

Skriv någonting