Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Bra nyheter

12 januari 2010 (21:27) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Jag har nu fått andra omgången av första kuren, dvs dag 8.
Jag fick någon typ av reaktion på cellgifterna för jag var grönvit i färgen och min mage svällde upp på något konstigt sätt. Vi var oroliga för att jag blödde någonstans, men det verkade inte så.

Vi hade ett samtal med ytterligare en mycket sympatisk läkare som dessutom är mycket insatt i denna dåliga diagnos. När jag hör hennes ord blir jag full av förhoppning. Jag har många frågor… och hon hade många bra svar på dem.

Hon berättade att man eftergranskade PAD (det som man skrapat ur från min livmoder och tittat på i mikroskop) från Uppsala och man kommit fram till att det ”endast” är Choriocarcinom och inte med inslag av Placental site tumour som man varit inne på förut. Det är väldigt bra. För då är prognosen så mycket bättre!

Man hade tydligen sett något litet på skiktröntgen på min lever. Det visste jag inte om. Därför beställde man ultraljud på levern och den undersökningen gjordes idag. Den visade att jag inte hade några metastaser till levern. Det man kunde se var ett par kärlnystan och en liten cysta. Sådant som hälften av oss går omkring med. Skönt!!! Metastasering till levern hade inneburit att man varit tvungen att rådfråga ett center i London hur man skulle gå vidare.

Skiktröntgen av hjärnan som gjordes på nyårsafton visade sig inte vara tillräckligt tillförlitlig för att säkert utesluta metastaser i hjärnan så därför gjordes idag också en ny sådan undersökning. Som tur var så är min hjärna också fri!!

Lymfkörteln som man stuckit i, i ljumsken, var endast fettvävnad. Skönt!!

Dessutom gjorde man en undersökning av min vad för att utesluta djup ventrombos (propp) och det var som vi ju redan trott, ingen propp.

Idel bra besked idag!

Nästa vecka ska man göra en undersökning av min ryggmärgsvätska för att se om det skett någon ”mikrometastasering” dit. I vilket fall som helst så kommer man att ge cytostatika in i ryggmärgsvätskan vid tre tillfällen i förebyggande syfte.

Nu har jag alltså klarat av första kuren. Jag mår bra. Är antagligen pigg på kortisonet som jag får för att förebygga illamåendet. Det trappas nu ut.

Johan skulle ha börjat jobba idag igen efter jullovet och jag skulle haft Kick-Off för instruktörerna i helgen, men det klarade de själva. Till och med utbildningen i februari kommer att gå som vanligt, men med Erika som utbildare istället. Hon är en av mina mest erfarna instruktörer och var dessutom med på den senaste utbildningen så hon har all erfarenhet som krävs. Hon har redan hunnit bli godkänd utbildare av Svenska Babysimförbundet.

På söndag ska jag tillbaka igen till Karolinska för kur 2. Till dess ska vi försöka leva ett vanligt familjeliv.

Och i morgon ska jag prova ut en peruk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Lisa
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (21:50)

Skönt att höra att allt går bra! Har tyvärr en annan vän som har fått cancer och han har läkarna redan gett upp hoppet på (i princip). Han harförmodligen bara ett par månader kvar att leva. Därför är det extra kul att höra att det ser ljust ut för din del 😉

Kommentar från victoria
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (21:56)

Mina tankar är hos dej o din familj, tror o känner att nu kan allt bara bli bättre!
En styrke kram till dej från mej

Kommentar från Susanne
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (21:58)

Åh, vad det låter hoppfullt! Det var verkligen vad du behöver nu i dessa tider! Bra att de kollar upp beis söt riktgt också även om det måste vara jobbigt att inte få det avfärdat direkt som ni trodde att det var. Men jag vet att Linnéa vakar över er så det ska gå bra ska du se!!

Kramar i massor!!

Kommentar från Susanne
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (21:59)

Jag blir så glad att höra att du får alla dessa trevliga besked, men också att du får möta personal som du känner dig trygg med.

Hoppas du kan sänka axlarna en aning när du får komma hem. Kämpa på, en dag i taget…. Det här fixar Du!

Styrkekramar Susanne

Kommentar från Görel
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (22:01)

Goa Ludmilla,

Vad jag andas gott o djupt efter att läsa alla dina bra nyheter, litet stopp i andningen över lill pluttans fortsatta testningar – bra att de har tät kontroll ändå. Att ni tas på allvar o alla undersökningar görs för att ha mesta möjliga kontroll på läget o utvecklingen. Det är så jag vill att sjukvården ska fungera, på bästa sätt då den behövs till den som behöver den.
Du känns så hoppfull i inlägget o det gläder mig.

Vill önska dig o familjen vilsamma dagar med närhet, värme o vila, till nästa omgång.
.-= Görel´s last blog ..Ett nedköp i mitt träningsprojekt =-.

Kommentar från Innie
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (22:08)

Åh så skönt att höra Ludmilla! Idel bra nyheter, det behöver du verkligen 🙂 Härligt också att du möter bra och kompetenta läkare. Tryggheten man får i bra personal är ju en väldigt viktig del i hur man upplever vården, det blir så mycket lättare att orka igenom om bemötandet och kunskapen är god.

Varma kramar och tankar till dej!
.-= Innie´s last blog ..Att blogga är en mänsklig rättighet =-.

Kommentar från Marie
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (22:31)

Härligt underbart med goda nyheter bland allt elände. Det låter som du är i goda omsorgsfulla händer Ludmilla och att inget utesluts – skönt!!!!
Stor varm kram och vila ut…:) Marie

Kommentar från Charlotta Zingmark
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (23:01)

Ludmilla – vilken kämpe du är! Som orkar blogga och rapportera på FB, som envist väljer att fokusera på det positiva i denna speciella situation. Visst, man har ju inget annat val än att kämpa såvida man inte vill kasta in handduken, och vem vill det? Men så mycket som du råkat ut för de senaste åren borde det vara tufft att ladda om för ännu en kamp för överlevnad. Men du är helt klart av det rätta virket, och det är de som förmår se sig själva som vinnare som också har de absolut bästa oddsen att också bli det. Min största respekt till dig.Go, Ludmilla, go! Kram/Charlotta Z

Kommentar från Ingrid
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (23:06)

Jamen nu jobbar nog Linnéa igen 😉

Jag blir så glad att höra alla goda besked.
Precis som du skriver så är det kanonbra att de har koll på ”Lilla Söt” under så pass lång tid.

Bamsekramar
.-= Ingrid´s last blog ..Extrajobb o trötta frallor… =-.

Kommentar från Malin Lj – Mamma till Walter!
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (23:33)

Skönt med så positiva besked!! Och skönt också att de håller så tät kontroll på lillan också. Tänker på er. Kram
.-= Malin Lj – Mamma till Walter!´s last blog ..Bildkavalkad på Walter!:) =-.

Kommentar från Susanne
12 januari, 2010 kl 12 januari 2010 (23:41)

Vad glad blev jag! Och stor tack till vårdpersonalen som tar hand om dig älskade vän!
Jag tänker på dig och din familj!
Stor och varm styrkegivande kram
Susanne M

Kommentar från Annukka
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (2:01)

Åh.. så glad jag blir av att beskeden var av solig sort idag.. Tänker på dig.

Famnen full med kramar.. helande, närande, varma, innerliga
.-= Annukka´s last blog ..Grattis ABBA =-.

Kommentar från Emma
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (8:16)

Vad härligt att höra! Bra besked är välkomna. Kram till dej!

Kommentar från Ann
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (10:15)

Tänker på dig,er! Stor varm Kram Ann

Kommentar från MuchaLita
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (10:37)

Vad skönt med bra besked!
Kram
.-= MuchaLita´s last blog ..Halvvägs =-.

Kommentar från Soulsister
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (15:40)

Va skönt med så många positiva besked! Va glad jag blir. Många många styrkekramar från mig
.-= Soulsister´s last blog ..Award och utegång =-.

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
13 januari, 2010 kl 13 januari 2010 (17:12)

Skönt att det ser positivt ut! Jag håller alla tummar jag har och tänker mycket på dig, vännen! Kram! ♥
.-= Tonårsmorsa / Fatou´s last blog ..Tillbaka till vardagen… =-.

Skriv någonting