Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Extra hemmadagar

2 februari 2010 (21:06) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

De neutrofila granulocyterna var idag mycket bättre. Konstigt nog!

Jag är plötsligt inte infektionskänslig längre. Så jag åkte hem! Bonustid hemma som man inte räknat med. Lyx!!

Jag känner mig pigg och stark och var till och med en sväng vid Linneas grav ikväll. Den är lika vacker när den är snötäckt!

Jag har nog varit lite väl aktiv idag. När jag blev frånkopplad från cellgifterna gick Johan, jag och bebis en timmes promenad i solen. Vi gick in på området vid Karolinska Institutet. Det var kul att se mina gamla studielokaler. Jag pendlade de första två åren på läkarlinjen.

Hur som helst känner jag mig illamående nu på kvällen, men det blir bättre med tabletter. Ska göra tidig kväll men måste vakna tolv för att ta en stopptablett (kalciumfolinat).

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anna
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (22:40)

Skönt med positiva värden. Njut av tiden med familjen och passa på att samla extra krafter! Sov så gott! Stora kramar

Kommentar från Susanne
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (22:51)

Njuuuut bara av den extra hemmatiden! Måste vara skönt men tänk på att vila också! 🙂
Kramar!!

Kommentar från Annika S
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (23:17)

En stor, varm kram innan jag lägger mig!
Så skönt att du fick åka hem efter behandlingen och 1 timmes promenad låter lagom och skönt i vinterkylan. Vi är ute med barnen så mycket vi bara kan ( och det finns många uteförskolor i Malmö) , men det är ljuvligt komma in i stugvärmen och vara inomhus sen.
Men allra bäst vara hemma på kvällen och natten!

” Home sweet home”

PS. Jag minns att jag såg ett slags klotter på en lekplats efter Annas död, med barnslig stil ” Ett hem , om det är gott, är livets bästa lott”, typisk poesialbumvers, men sann, fast ändå skyddas inte alla barn även om de växer upp i goda hem…det vet vi.. Annat spelar också in, allt kan vi som föräldrar inte påverka eller skydda dem ifrån.
När jag läste den var jag tyngd av sorg och skuldkänslor, orden borrade sig in i hjärtat, var Annas hem inte gott för henne?

Nu försöker jag att tänka på allt det fina vi hade tillsammans , se min fina dotter utan skuld, även hennes sista beslut som krossade både hennes liv och mitt , nu är jag som fågel Fenix, nyfödd ur askan av mitt gamla liv.
Så många drömmar gick ikras, så mycket glädje och stolthet har sakta börjat ta form igen. Anna, jag älskar dig <3

Kram, Ludmilla

Annika

Kommentar från Gunilla
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (23:49)

Du är en kämpe!
Vi finns här på andra sidan skärmen….
.-= Gunilla´s last blog ..Jag har fått se det lilla livet =-.

Kommentar från a home far away
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (9:18)

Hej!
Först o främst vill jag säga att det är första gången jag besöker din blogg och jag blir helt tagen av din livsberättelse…Jag har en dotter som fyller 14 år i april och jag väntar en sladdis också i april…Jag känner att jag måste läsa mer om vad du har gått igenom!

Kram Gunilla i Singapore
.-= a home far away´s last blog .. =-.

Kommentar från Susanne
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (10:41)

Gunilla i Singapore:
Du lär inte kunna slita dig ifrån Ludmillas blogg det kan jag lova! Hon skriver o delar med sig av sååå mycket så man blir gärna kvar här. Här finns mycket att läsa och att lära sig av. Ludmilla m familj verkar vara så fina människor!

Kramar till dig Ludmilla!!

Kommentar från Annette
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (13:32)

Vad skönt att allt går på rätt håll.

Kram

Kommentar från Kristina
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (14:37)

Men vad roligt att det vände. Det är inte kul ligga isolerad , jag vet. Man tror knappt det är sant när neutrofilerna stiger. Får du den benmärgsstimulerande sprutan i alla fall?
Hoppas pch ber att det går bra med nästa kur för dig . Själv ska jag ta prover på måndag och gör mucascintet inför den nya omgången behandling som startar på onsdag 0ch är 17 ggr var tredje vecka så jag vet vad jag gör det kommande året. Det är bara att hoppas att mina prover är bra oxå Kram från Kristina i umeå
.-= Kristina´s last blog ..Mitt huvud spricker =-.

Kommentar från Gene Forsberg
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (16:39)

Å vad skönt att höra att du fick komma hem kram Gene från Pajala

Kommentar från ullrika
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (23:52)

skönt att läsa om oväntade hemmadagen! och om jag förstod diagrammet rätt här nedanför så var det ytterligare en bra grej?

massa massa krams!
.-= ullrika´s last blog ..3.2 – om enorma framsteg på fajtingfronten! =-.

Skriv någonting