Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Rasar och infektionskänslig

2 februari 2010 (9:10) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Tumörmarkören minskar kraftigt!

Jag gillar att göra diagram med stupande kurvlinje!

För att se hur väl tumören svarar på behandlingen följer man B-HCG-värdet i blodet. (Det är graviditetshormonet som man testar på gravtestet, men detta är specifikt för tumören). Man önskar en halvering varannan vecka, dvs inför varje ny kur.

Före behandlingen var det 28 900. Efter en kur var det 10 000, dvs mer än en halvering. Nu i går var det dags att mäta igen och då var det 540. Man hade alltså varit nöjd med 5000 men nu var det en tiondel av det! 540!!!!! Hurra!!!!

Det är nu man skulle vilja ta fram champagnen, men det får väl vänta lite! 🙂

Min läkare så också väldigt glad ut och sa att man kanske kan tänka sig att det inte blir behandling ända till sommaren… Hoppas!! Men, man vill gärna kunna ge två kurer efter att värdet åkt i botten också.

Det stora problemet är att min bemärg och produktionen av vita blodkroppar är väldigt pressad. Mina neutrofila granulocyter (de vita blodkropparna som bekämpar infektioner) ligger välidgt lågt. De ska ligga över 1.6 och mina ligger på 1.0. Det gör att jag är mycket infektionskänslig. Risken för att åka på en ny allvarlig infektion som jag gjorde förra helgen är överhängande. Därför isoleras jag på ett rum och ska inte träffa en massa människor. Inte utsätta mig för risker. Det gör att jag är ensam på sjukhuset och kan inte ta emot alla snälla människors erbjudande om att sova över. Synd!

Jag får min tredje cytostatikakur nu. Nu är det bara att hålla tummarna att kroppen klarar det här. Imorgon ska jag få en spruta som ska göra att benmärgen stimulerar utmognaden av vita blodkroppar. Vi tar en dag i taget nu och håller tummarna…

En balansgång!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (9:17)

Håller alla tummar jag har! ♥
.-= Tonårsmorsa / Fatou´s last blog ..Nobody puts MY Baby in the corner! =-.

Kommentar från Innie
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (9:28)

Jag hurrar över goda värden, håller tummarna för att din kropp ska orka med behandlingen och att dina nutrofila ska orka kämpa sig uppåt tillräckligt så du slipper både isolering och infektion. Det är verkligen _inte_ roligt att behöva vara ensam (och instängd!) på sjukhuset!

En massa virtuella, garanterat smittfria, kramar från ett solskensvackert Lund <3
.-= Innie´s last blog ..Ansvar i vården – avbruten behandling eller dråp? =-.

Kommentar från Trebarnsmamman
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (10:00)

Men åh vad positivt det låter med HCG-värdena, även om det är trist att du är extremt infektionskänslig! Tur att nätet finns…då kan man umgås utan att vara bnära 🙂 KRAM

Kommentar från corall/Lilla H
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (10:29)

Åh, vad glad jag blir över din låga tumörmarkör! Det är ju tippen, toppen! Sprutan funkade fint på mig, fast bara någon dag :oS Men, dåligt immunförsvar går att ”jobba runt”. Du, bebis & familjen får krypa in i mysbubblan, och träffa vänner utomhus (nu kan man åka pulka & grilla korv, senare kan man fika om det NÅGONSIN blir vår igen?!) Jag tog mig igenom hela omgången med cyto utan att ens bli förkyld!

Största kramen
.-= corall/Lilla H´s last blog ..Nafsad i hälarna – aj! =-.

Kommentar från 24 år och snart pappa
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (10:44)

Får säga grattis till vecka 11. Det här med namn är väl kanske för tidigt än, eller? ^^ men det är ju också bra att man är förberedd på namn dessutom. Vi hade väldigt svårt att komma på namn när Emma var i v.11-13. nu är tjejnamn klara. Det här med killnamn är mycket svårare tycker jag 🙂

Kommentar från Monica R
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (11:03)

Men gu´vilka underbara nyheter! gillar den där dykningen, verkligen..
Jag hoppas du hämtar dej smidigt efter den här kuren.. men det är samma där, man måste ner och dyka.. fast här vill man ju att det vänder uppåt igen, till skillnad mot kurvan häruppe :0)

Stor kram Monica R

Kommentar från Gene Forsberg
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (11:08)

Jag tänker på dig och håller verkligen tummarna för dig det se ju jätte bra, vad glad jag blir för din skull du är verkligen värd all lycka kram Gene från Pajala

Kommentar från Anna
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (11:31)

Glada nyheter! Väldigt kul att höra att värdena går åt rätt håll. Håller tummarna för dig och finns med dig varje dag här på andra sidan datorn! Stora kramar //Anna

Kommentar från 24 år och snart pappa
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (11:36)

Förlåt, läste lite fel! 🙂 såg nu att bebisen var 11 veckor gammal. 🙂 saknar våran bebis jag. sett den redan förresten på akuten i söndags. Kommer lägga upp inlägget om en stund

Kommentar från Ulla , Kristins änglamamma
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (12:01)

Jag blir alldeles matt Ludmilla när jag läser din blogg. Träffade dig på Kulturhuset då du föreläste på suecidprev.dagen och blev så tagen av din berättelse. Sedan detta!
Hur mycket ska en människa prövas. det räcker väl med att vi har mist våra älskade barn.
Tänker mycket på dig och sänder dig min värme och medkänsla.
Kramar från Ulla /Kristins änglamamma

Kommentar från Linda
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (15:12)

Härligt att hcg-värdet rasar så pass snabbt!! 🙂

Att vara infektionskänslig och behöva isolera sig är däremot mindre kul. Är det sån där Neulasta-spruta som jag får efter mina behandlingar som du ska få?! Efter min första behandling med cellgifter rasade mina värden till under 0,1 så jag var väldigt infektionskänslig några dagar. Men efter andra behandlingen då jag fick sprutan så var värdena inte riktigt så dåliga så det verkar som den gjorde susen. Däremot fick jag ganska ont i kroppen av den. Framför allt i ryggen.

*kram*
.-= Linda´s last blog ..SNURRIGT VÄRRE =-.

Kommentar från CatarinaH
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (16:10)

Hääärligt! tummen upp! Intressant idé att göra en graf av värdena. Hälsa Lilla Söt!

Kommentar från Emma
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (17:58)

Tänker mkt på dej! Skönt att höra att behandlingen verkar funka bra! Kram!

Kommentar från Dottern
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (18:39)

Härligt att läsa att det ser så bra ut! 😀
Håller alla tummar jag har!
.-= Dottern´s last blog ..Socialt kapital och suicid =-.

Kommentar från Camilla
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (18:54)

Åh va skönt grattis!!! Stå ut med ensamheten så mycket du kan så leder till massor med härliga dagar senare…. =)

Kommentar från J
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (19:02)

Hurra!!! Det här är något av ett mirakel. Vilken vändning alltså… wow! Grattis Ludmilla! 🙂 Kram/J

Kommentar från Susanne
2 februari, 2010 kl 2 februari 2010 (21:07)

Vad härligt att du kan rita dessa kurvor, och vad de innebär! Hoppas du får umgås ordentligt med familjen snart igen.

Kraft att orka gå utanför sjukhusets väggar och uppleva vinden i ansiktet önskar jag dig idag. Kanske lite sol eller något annat som gör dig glad också, ett trevligt sällskap månne.

Kommentar från Kulisen
3 februari, 2010 kl 3 februari 2010 (21:43)

Neulasta-spruta fick jag ta 24 timmar efter varje behandling. Är det den du ska ta?
Jag hittar inte början, vilken cancer du har. Har letat runt som en galning. Men vad jag förstår av behandling mm så är det livmodercancer?
Tack för din kommentar hos mig. Konstigt nog är det värre nu, än när jag var under behandling. Varm kram

Kommentar från Andreas
11 februari, 2010 kl 11 februari 2010 (11:09)

Det var ett tag sedan jag senast skrev en kommentar. Jag blir mycket glad och lättad över att behandlingen fungerar! Jag håller fortfarande alla tummar och tår för att du ska bli helt frisk!

Många styrkekramar!
/Andreas

Skriv någonting