Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Det går ganska bra just nu

11 mars 2010 (20:02) | Cancern, sjukdom | av: Ludmilla

Nu har jag varit hemma sedan i tisdags och jag mår riktigt bra!
Jag har kraften tillbaka från före senaste blodförgiftningen. Jag orkar med en timslång promenad per dag och behöver inte alls ligga och vila så mycket.

Jag känner att jag har kraft och ork! Hurra! Vanliga jag!

Sen vet jag ju att det svänger. Det verkar som att den här veckan med två behandlingsdagar fungerar bättre än den andra veckan med en cellgiftsdag. Det beror förstås på vilka gifter man får. Dag-8-gifterna är mycket giftigare!

Igår tog jag min dyra Neulasta-spruta igen. (Den kostar över 12 000:- men jag har förstås frikort…). Den tar jag varannan vecka 24 h efter att cellgifterna runnit in för att förhindra att jag ska få en ny blodförgiftning och att jag ska ha tillräckligt många vita för att jag ska kunna få behandling.

Idag har jag lämnat prover på Ackis och jag har bra med vita blodkroppar, bra blodvärde och ingen sänkastegring. Det är också bra!

Men, jag har nageltrång. Så illa att jag faktiskt idag fått börja äta antibiotika. Man vill inte ta några risker att baskeluskerna ska hitta ut i blodet. Mina naglar är så hårda och tjocka som jag berättat tidigare. Och då har det lett till att tånaglarna gräver sig in i huden bredvid. Man ska inte klippa runt, man ska klippa naglarna rakt!

Håret bär sig också konstigt åt. Jag borde inte ha något hår kvar alls.
Jag fick informationen om att alla cellgifter jag får ger håravfall och att håret obönhörligen skulle ramla av efter andra kuren och därför fick Emelie raka av det. Nu har jag fått 4,5 kurer och visst har håret blivit mycket glesare men det är ju kvar. Det har till och med vuxit ut en hel del. Grått och glest. Men hår är det.
Vi får väl se hur mycket som blir kvar.

Det lär blir åtta kurer. Om vi har tur. Kanske nio…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sara
11 mars, 2010 kl 11 mars 2010 (20:26)

Jag blir alldeles varm inombords när jag läser!
Heja, heja dig!

Kram!
.-= Sara´s last blog ..Självkänsla =-.

Kommentar från sofia
11 mars, 2010 kl 11 mars 2010 (21:38)

ditt inlägg fick mig att fundera över vilken tur vi har i vårt land som inte behöver oroa oss för vårdkostnader när såna här saker inträffar. en sak mindre att oroa sig för måste göra att vi kan lägga mer energi på att fokusera på att bli friska.

Kommentar från Mia
11 mars, 2010 kl 11 mars 2010 (22:11)

VA skönt att du mår skapligt.. som jag berättade för dig förut så har jag oxå genomgått cellgift behandling och tagit dom där svindyra neulasta sprutorna… säger bara att det är skönt med den svenska sjukvården.. där man betalar skatt.. och inte ska ha sjukförsäkring som i USA.. för tänk om man inte haft råd att försäkra sig…. jag räknade ut att min behandling kostade närmare 1 miljon… är glad att jag betalar skatt och hade jag varit frisk hade jag varit glad att betala skattt ändå… för då hade skatte pengarna ialla fall gått till någon sjuk som behöver pengarna för att få behandling…

LYCKA TILL…

Kommentar från Linda
11 mars, 2010 kl 11 mars 2010 (22:49)

Härligt att höra att du har haft en bra dag och mår fint… och det var ju nästan precis vad mitt eget inlägg i bloggen också handlade om idag! 🙂

Kram!
.-= Linda´s last blog ..TORSDAGSLYX =-.

Kommentar från Lillemor
12 mars, 2010 kl 12 mars 2010 (8:20)

Skönt o höra att du mår bra hoppas du får en bra dag kram Ehliens mamma
.-= Lillemor´s last blog ..Tordag veckan har gått fort =-.

Skriv någonting