Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

USA-besök

23 augusti 2010 (19:35) | barn, KBT | av: Ludmilla

Sedan i onsdags har vi haft besök från USA. Det är underbara människor som vi mötte på sista resan med Linnéa. De har alltså träffat Linnéa också. Det känns alltid bra när de man träffar har en bild av Linnéa.

Hur som helst så har vi guidat runt våra gäster i Stockholm och Uppsala och i helgen så höll han, Jeff LaFleur (Little flipper swim school), seminarium för vår personal och inbjudna från andra simskolor.

Jag orkade tyvärr inte vara med på hela seminariet. Frustrationen över att inte orka som jag brukar är enorm! Seminariet var i alla fall toppen och folk verkade väldigt nöjda. Jeff har förmågan att beskriva saker väldigt enkelt. Han trycker på att det alltid ska vara roligt för barnen att komma till simskolan, att man alltid ska avsluta positivt och att man ska ”catch them doing something right”.

Det sistnämnda är något som man kan använda i de flesta situationerna. Det betyder helt enkelt att man ska uppmärksamma barnen när de gör det man vill att de ska göra. I simsituationen blir det ju när de sparkar bra eller gör stora armar eller annat vi vill att de ska göra. I motsats till att säga åt dem när de gör fel.

Barn gör mer av det man uppmärksammar dem för. Det betyder att om vi säger ”nej” eller ”du får inte”, eller ”sluta” eller hur vi nu uttrycker oss när vi inte vill att barnen ska göra något särskilt så riskerar vi att öka det beteendet. Istället så ska vi fokusera på att ge positiv feed-back på det vi vill se mer av.

Inte alltid så lätt, men viktiga tips!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anne Asterhäll
23 augusti, 2010 kl 23 augusti 2010 (23:06)

Helt fantastiskt att träffa dessa underbara inspirerande människor!! Det ger så mycket att bara sitta och lyssna till andra, även i pauserna…
Dessutom att äntligen få träffa dig igen Ludmilla… Härligt att se att du ändå orkade ta dig till oss för att säga hej!
Och tack för de få orden du hann säga till mig, innan Saras bil brakade ihop ;). Jag lovar att aldirg sluta lägga mig i!!!
Fin är du och din gnista är inte att ta fel på…
Kramar i mängder och tack för att du tog hit Mr.Jeff och Mrs.Julie..

Kommentar från Ludmilla
24 augusti, 2010 kl 24 augusti 2010 (18:27)

Tack Anne för dina fina ord! Tack för att du kom – och stå på dig! 🙂 Kram!

Skriv någonting