Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

HLR

8 oktober 2010 (13:26) | allmänt | av: Ludmilla

HLR är förkortning av hjärtlungräddning.
Det är något som alla borde lära sig.
Vi (Linnéas Simskola) har en HLR-utbildning i anslutning till babysiminstruktörsutbildningen. Då använder vi Mini-Anne-dockor. det fungerar väldigt bra.

De går att köpa med en DVD så att man kan följa instruktionerna alldeles själv. Det är jättebra när man vill repetera.

Häromveckan lånade jag hem en sådan och lät pojkarna lära sig HLR (jag är även HLR-instruktör). Det känns viktigt att även barnen lär sig så tidigt som möjligt att kunna livrädda någon annan. Åtminstone att man inte känner sig handfallen i en sådan situation.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från fanny
8 oktober, 2010 kl 8 oktober 2010 (14:59)

jag hittade denna blogg på ett forum för 2 dagar sen. nån hade länkat http://smallgreybird.blogspot.com/.
man kan läsa ur hennes perspektiv och det är ganska intressant för man förstår verkligen att den som valt att ta livet av sig har planerat det. min pappa tog livet av sig för ett par år sen, och att veta att han hade planerat det känns jättejobbigt.

Kommentar från Anne
8 oktober, 2010 kl 8 oktober 2010 (18:25)

Ville bara titta in och önska dig en skön helg!
Kram!

Kommentar från Emma
8 oktober, 2010 kl 8 oktober 2010 (20:35)

Håller verkligen med om att det är viktigt och bra att kunna HLR! Jag har gått en kurs nyligen för att repetera mina kunskaper. Jag utbildar mig till lärare och det kändes självklart för mig att gå ännu en kurs inriktade för just barn. För min skull såväl som för barnens! Man vet aldrig vad som kan hända och det är en trygghet att veta vad man kan/ska göra om något skulle inträffa.

Tycker det är toppen att du lät pojkarna testa och lära sig!

Kommentar från Catarina
8 oktober, 2010 kl 8 oktober 2010 (23:02)

Detta är jätte viktigt att kunna, gammal som ung. Har själv gått en kurs. Dessa dockor är super bra att jobba med och öva. Förvånad bara hur jobbigt det var med hjärt komperssioner. Det krävdes lite uthållighet minsann =) Men händer nått kopplar man nog på och klarar det som måste klaras bara.

Så detta borde ALLA lära sig!!!

Skriv någonting