Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Värdefulla möten

30 mars 2011 (20:48) | att hjälpa andra, Cancern, död, självmord | av: Ludmilla

Dagen idag har varit fylld av värdefulla möten.
Det har inte varit jobbrelaterat utan på den delen av mitt liv som innebär social samvaro med fina vänner och ideellt arbete för suicidprevention.

Jag har ett starkt behov av att känna att jag kan dra nytta av de erfarenheter jag gjort. Dessa i kombination med mina medicinska kunskaper och erfarenheter inom vården och min terapeututbildning gör att jag har ett unikt läge. Jag vill och jag kan. Sedan gäller det att hitta vägarna och de rätta kanalerna. Kanske ledde ett av mötena idag vidare på det spåret. Det kändes spännande och värdefullt!

Jag har haft Linda i mina tankar även idag och man kan inte låta bli att känna en massa känslor.
Det kunde lika gärna ha varit jag…
Det kunde lika gärna ha varit mina barn som blev utan sin mamma…

Linda och jag blev sjuka ungefär samtidigt. Hon fick Erik när Sophie föddes och vi fick cellgiftsbehandlingarna samtidigt. Hon slutade sina behandlingar före mig, men sedan visade det sig att ryggsmärtorna som hon haft redan under behandlingen var en spridning till skelettet. Under tiden avslutade jag min behandling och opererades. Sedan dess har jag blivit starkare och starkare och friskare för varje dag. Jag fick leva och risken för återfall är minimal.

Igår gick jag och lämnade mina prover igen och får svaret om en vecka.
Igår dog Linda.
Och jag lever…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mea
30 mars, 2011 kl 30 mars 2011 (21:53)

Har också följt Lindas kamp mot cancern, det är så hemskt. Man blev så tagen av det hon skrev och hon lämnade verkligen avtryck i hjärtat på en med sin positiva inställning trots att hon var dålig. Det är märkligt hur starkt människor kan påverka en genom en blogg. Man har lärt och känna henne genom bloggen och man sörjer henne som om man skulle ha träffat henne.

Kommentar från Elin
31 mars, 2011 kl 31 mars 2011 (8:13)

Tack för att du kämpar för suicidprevention, det behövs och jag är övertygad om att du kan göra skillnad!

Kommentar från Jenny
31 mars, 2011 kl 31 mars 2011 (8:13)

Det var nog många med oss som blev otroligt chockade här när det gick så fort på slutet. För även om man förstått hur sjuk hon var så fanns det så mycket vilja och kärlek till att stanna kvar och kämpa mer. Det är svårt att förstå att hon inte finns mer. Livet är förunderligt. Jag tänker mycket på allt detta i mina möten med patienter. Vem som helst kan verkligen drabbas av nästan vad som helst. Kärlek och omtanke är det som är viktigt. Jag önskar dig en fin dag.
Mvh
jenny

Skriv någonting