Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Linnéastipendiater 2011

10 juni 2011 (21:51) | Linnéa, skolan | av: Ludmilla

Igår var det tredje gången vi delade ut Linnéastipendiet på skolavslutningen. Det är märkligt att det redan är den fjärde skolavslutningen utan Linnéa. Första gången var ju bara någon vecka efter att Linnéa dött.

Det var många som tyckte det var märkligt att jag orkade vara där då. Det kan man ju tycka. Men då hade jag ju inte ens fattat vad som hade hänt…

Nu var den en fantastisk dag med pic-nic i skuggan innan skolavslutningen. Och så utdelning av Linnéastipendiet:

Jag heter Ludmilla Rosengren och står här för att lämna över ett stipendium till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta.

Vi grundade detta stipendium efter att vår dotter Linnéa Göller tog sitt liv i 30 maj 2008. Linnéa gick då i årskurs åtta i Gluntens Montessoriskola.

Linnéa var en som många ansåg vara en god kamrat. Linnéa älskade att lära sig saker vilket gjorde att hon tyckte det var väldigt roligt i skolan. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var den som stöttade dem som mådde dåligt.

Stipendiets delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen.

Det har varit mycket svårt att välja ut eleverna eftersom det finns många personer som är goda kamrater i Gluntens årskurs åtta.

Linneastipendiaterna 2011 är:

Rock Ibrahim
Rock Ibrahim utses till 2011 års Linnéastipendiat av klasskamrater i år 8. De motiveringar som eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

Rock, du är hur snäll som helst. Du respekterar andra personer för dem de är. Du är alltid trevlig och frågar hur man mår. Du hälsar på alla och har alltid lika nära till skratt!
Rock, du är en person som bryr dig om andra.

Astrid Geijer Holmström
Astrid Geijer Holmström utses till 2011 års Linnéastipendiat av klasskamrater i år 8. De motiveringar som eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

Astrid, du finns alltid där när någon är ledsen. Du är alltid lika positiv och glad och sprider verkligen glädje omkring dig.
Astrid, du är en vän man alltid kan prata med om allt.

Båda stipendiaterna tilldelades 1000 kr vardera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skriv någonting