Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Aftonbladet idag

10 oktober 2011 (12:31) | Linnéa, media, psykiatri, självmord | av: Ludmilla

Aftonbladet idag berättar om ett antal personer som tagit sina liv trots psykiatrikontakten.

Idag står det om bland andra Linnéa i Aftonbladet. Det är en del av den granskning som man gör gällande psykiatrin; Piller, pengar, psykvård.

Här finns länken till webversionen, men även pappersversionen skriver om det (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13755762.ab)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från jag
10 oktober, 2011 kl 10 oktober 2011 (13:24)

var är länken? :O hittar inte den..

Kommentar från Ludmilla
10 oktober, 2011 kl 10 oktober 2011 (13:39)

Av någon anledning vill den inte länka texten men har lagt in den manuellt istället!

Kommentar från Tina
10 oktober, 2011 kl 10 oktober 2011 (17:24)

Vackra fina Linnea…
Det är så bra att dom tar upp detta, ärligt så skulle inte vissa jobba inom psykvården, dom förstör mer än dom hjälper.
Man får inte glömma, som vissa inom psykvården i Karlstad tror, att ibland måste man skriva ut medicin, för en som inte haft svår ångest, förstår inte hur otroligt jobbigt det är. Det tar all kraft ur en. Och så kommer man in i en ond cirkel. Psykvården har många liv på sitt samvete, det står jag för.

Kommentar från Annica
10 oktober, 2011 kl 10 oktober 2011 (18:22)

Håller med Tina som skrivit kommentaren före mej.Mår psykiskt dåligt och hjälpen från psykvården har varit nästan bara att jag fått en väldigt massa piller.Har också träffat folk som jobbar inom psykvården som inte alls borde jobba där.
Visst kanske det behövs mediciner ibland.Jag har fått svåra biverkningar som är väldigt jobbiga.Av många mediciner har jag kräkts,tappat hår,gått upp i vikt.Psykvården tar inte på allvar att man kan få biverkningar av medicinerna.Jag är försiktig nu när de vill ge mej ny medicin efter vad jag varit med om.

Kommentar från Emelie
10 oktober, 2011 kl 10 oktober 2011 (20:46)

I östergötland har de, för ett år sedan, upphandlat psykiatrin på nytt vilket gjorde att det som fungerade så fint inte längre finns. 1000 personer förlorade sina behandlare. Jag har tur som fick ett jobb och kunde behålla min terapeut privat och att min läkare fick fortsatt avtal med landstinget. För min del löste det sig på bästa möjliga sätt. Men för alla dem det inte går? Jag tycker att upphandlingar i vissa fall kan vara nödvändiga. MEN då det handlar om en organisation som arbetar med människor där så mycket bygger på tillit och kontinuitet tycker jag att det är förkastligt och jag undrar hur många människor som hamnar mellan stolarna pga detta. Vem ser till dem? Jag kan tala för mig – det kan inte alla. JAg tycker det är djupt tragiskt. Särskilt då jag i samtal med en ssk som arbetar på psykiatriska akutenheten får höra att man även från deras håll märkt en klar försämring i hur den nya organisationen fungerar efter upphandlingen. (Öppen vården har upphandlats ska jag tillägga). Detta är INTE ok tycker jag.

Kommentar från sr3225525244282737326823367664276444552
11 oktober, 2011 kl 11 oktober 2011 (12:44)

Ni säger bra och vettiga saker här. Men de som bestämmer och har tillsynen över vården i Sverige kommer aldrig att lyssna eller försöka göra det bra, eftersom man inte anser att människor som behöver psykologisk/kognitiv/psykiatrisk hjälp är av något värde.

Skriv någonting