Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Telia: Väntetid 42,5 minuter

27 oktober 2011 (16:15) | allmänt | av: Ludmilla

Den 31 aug registrerades en inbetalning på en faktura 611 kr som gäller vårt fasta telefonnät som skulle vara betald den 30 sep.

Efter några veckor fick vi en utbetalningsavi på ett belopp (683 kr) som vi inte kunde hitta någonstans. Problemet var att man inte kunde hämta ut pengarna var som helst och att det dessutom skulle tas en avgift på 25 kr för inlösen i butik eller 50 kr i Nordeakontor. Vi satte upp utbetalningsavin på kylskåpet i väntan på att få tid att reda i detta.

Idag kom inkassokrav från Telia där man lagt på 160 kr + dröjsmålsränta för obetald faktura. Summa 775 kr.

Jag ringer då Telias kundtjänst:
-Du är nummer 71 i kön. Beräknad väntetid 40 min.

Som tur var kunde jag sätta på högtalare på telefonen och så fick den ligga där, – i 42,5 min tills det blev min tur. Jag förklarade hur det låg till och att jag förstod att vi måste ha betalat in för mycket från början och att fakturan därför inte matchades i deras system, men att jag inte tyckte det var rimligt att jag dels skulle hämta ut pengarna (med en avgift) först och sedan sätta tillbaka rätt belopp på deras konto samtidigt som jag fått extra avgifter. Varför inte bara dra av rätt pengar på fakturan och ha resterande tillgodo till nästa faktura?

Hör och häpna: Det gick att ordna!!!

Ibland blir man förvånad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Susanne
27 oktober, 2011 kl 27 oktober 2011 (16:31)

Ja, ibland har man tur och möter en människa bakom tekniken =) Hade samma problem när jag från elbolaget fick tillbaka 37kr på avi, 25kr att ta ut den stod det, samtidigt som det stod att det inte gjordes utbetalningar under 100kr. Hmm… bara jag som inte hittade logiken i deras resonemang?!

Nu har jag problem med Tele2 som skickar fakturor trots att jag inte ens använder en tjänst från dem! Jaja, hoppas att det ordnar sig lika snabbt som för dig… de där 42min får jag nog lägga på mail istället dock =)

Kommentar från jag
27 oktober, 2011 kl 27 oktober 2011 (19:45)

ojdå.. jag vet inte hur jag kom dit men började läsa om linnéa… igen. har gjort det många många gånger förut, vet inte hur många timmar jag tillbringat framför datorn, tänkt, läst, fått så ont att jag nästan velat dö, försökt få henne tillbaka, tittat på bilder på vackra linnéa, försökt förstå… det går inte!

en dag för ca ett år sen hittade jag denna blogg, jag vet inte hur eller varför men jag började läsa. läste och läste och läste. i 4 timmar. jag läste i princip allt som gick att läsa. grät, läste, tänkte, precis som idag. nu har jag åter igen suttit här. i 3 timmar. läst och sett massa nytt, fast jag trodde att jag läst allt. såg ett klipp på henne, som jag inte visste fanns. så konstigt. så mycket hon har påverkat mig fast jag aldrig hört talas om henne förrän över två år efter hennes död. det är SÅ TRAGISKT!! varför finns såna sjukdomar?

ibland när jag känner att jag inte orkar mer, så brukar jag tänka på linnéa och er. det hjälper. första gången jag hade läst så blev det nästan för mycket, började tänka konstigt och en gång så när jag gick upp på toa så blev jag jätterädd för mig själv och sprang förbi köket för att jag såg i mitt huvud när jag tog den vassaste kökskniven mot halsen. vet inte varför. jag hade en depression ett tag, men det har jag inte nu. klart, självkänslan är fortfarande i botten men jag arbetar uppåt! det gjorde jag inte då… och det är så hemskt att det är först efter jag sett att folk brydde sig. då, när man var mitt i det, tolkade man det helt annorlunda..

vet inte varför jag skriver allt detta. har suttit här så många gånger och läst. och varje gång på bloglovin när det kommer upp ett inlägg från dig, så påminns jag. om livet och om döden. om linnéa. och ibland så fastnar jag. som nu. trots att jag har tenta imorgon som jag inte pluggat tillräckligt till. och en stor uppsats som ska in som jag inte börjat på. jag började läsa lite, och var fast, igen. känner så mycket igen mig i höga krav och att hålla en fasad. jag vet inte om jag är bra på det men jag kämpar för det. man vill inte besvära sin familj och andra med att man har det jobbigt, de har väl nog, tänker man..

ibland tar jag mig hit för att tänka. nuförtiden är det inte jobbigt som det var första gången. blev bara så mycket då. det blir det nu också, men inte på samma sätt. mer en ”stanna-upp-och-tänka”-stund. och plats. fast det gör ont. starka känslor. har aldrig mist en nära, men så ont som det gör av att ni mist linnéa så vill jag inte uppleva det.

att läsa här har också ökat förståelsen för min kära vän som mist sin storasyster som var 23 år i en bilolycka. en liten inblick i hur det kan vara.

men nu är dagen nästan slut och jag måste, trots att det känns helt absurt, rycka mig loss från denna bubbla och börja plugga. det känns så otroligt orelevant! finns väl bättre sätt att rädda världen på.. fast om jag ska kunna bli en lärare som kan vara till hjälp för mina elever, både privat och undervisande, så är det nog bäst jag sätter igång!

styrkekram till dig!

om jag fick önska mig en sak, vad som helst, i livet så skulle det vara att linnéa och min kompis syster skulle komma tillbaka. Vila i frid! de är båda änglar hos Gud nu.

Kommentar från Catarina
28 oktober, 2011 kl 28 oktober 2011 (2:48)

Till Susanne! Skulle portera mitt nummer över till tele2 för några år sedan men ångrade mig så jag gjorde aldrig detta och i stället var kvar hos telia. Kort för mobil kom från tele 2 men jag lag det i skåpet i den lilla plomberade plastfickan. Efter nån månad kommer en räkning att jag ringt för 1000 kr med samtals specifikation.mitt kort låg fortfarande orört i skåpet.så jag ringde dem för att fråga vart det tagit siffrorna från då kortet är plomberat och ej använt. Jo jag hade ringt för detta hävdade det. Men eftermånga om och men fattade det med att så var det ju inte och skrev av det. Månad 2 kommer ytterligare en ny räkning också den över 1000 kr och 3,dje månaden likaså. Bluff fakturor tagna ur luften!! Jag ifrågasatte om det höftade med kunder räkningar ?? Detta är ju mycket otrevligt med tanke på att många äldre kanske har dem och tror att räkningarna ska vara så, vill inte klaga och betalar bara. Jag ger inte fem öre för tele 2 efter det då jag fick hålla på med detta 3räkningar över ett halvår innan tele 2 lag ner. Mest märkbart att det tjaffsade emot då jag kunde bevisa att korten låg plomberade?? Så stå på dig Susanne!!! Har lärt mig en sak efter att ha göra med både tela 2 och bolaget 3 att funkar de t inte på kundtjänstnivå som man först ringer så bättre ta självaste VD direkt så slipper man massa onödigt lidande och energi som går åt att bli förbannad .

Lycka till önskar jag =)

Kommentar från georgiy
29 oktober, 2011 kl 29 oktober 2011 (7:12)

Hur lyckas man överbetala? Visst, Telia hade kunnat gjort det lättare för er båda genom att ringa och meddela, det hela hade löst sig på en gång. Gör man fel får man räkna med någon sorts konsekvens. Tråkigt, när man gör nånting ”bättre” än begärt det kan hända.

Kommentar från Inkan o Ligan
29 oktober, 2011 kl 29 oktober 2011 (14:19)

Tänk så lätt det kan vara ibland. *ler*

Skriv någonting