Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Välmåendetips! Minska julstressen – ge dig tid för dig själv!

9 december 2011 (9:38) | Mindfulness | av: Ludmilla

Tid för oss själva är något vi alla behöver som andhämtningspauser i vardagen – för att få stunder av stillhet och ro eller bara för att få göra något på egen hand.

Julen är en tid som är stressande för många – det är mycket som skall hinnas med – och då kan det vara extra viktigt att se till att man får en stund för sig själv då och då.

Planera in en timme, där du kan få vara ostörd, minst en gång under veckan och skriv in den i almanackan. Använd tiden till att göra något som du verkligen vill göra och som ger dig positiva känslor!

Det kan vara något som är kopplat till julen, t.ex. skriva julkort eller julklappslista eller ta en välförtjänt fika under julhandeln – men tänk då på att det inte skall vara förknippat med måsten och tidspress.

Ännu bättre är om stunden är helt frikopplat från julen – ta en promenad, läs en bok, ta en tur med cykeln, lyssna på musik eller gå på bio.

Att prioritera sin tid är ett val, och precis som för alla andra val du gör i livet är du ansvarig. Försök också att göra detta till en vana – planera in minst en timme varje vecka för ”Jag-tid” eller helst en stund varje dag.

Källa: Livanda.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från lyckligabarn
9 december, 2011 kl 9 december 2011 (16:15)

Hej!
Jag har varit inne och läst på din fina blogg och vill lämna ett avtryck och välkomna dig till vår blogg LYCKLIGA BARN. Där skriver barnpsykolog Hans Nyström om barn – besvarar frågor och berättar om olika metoder för att bemöta trots och andra vardagsbekymmer. Dessutom kommer jag att berätta om min vardag med fyra barn. Välkommen förbi!
Hälsningar Anna

Skriv någonting