Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Ung och psykisk ohälsa

18 december 2011 (8:49) | allmänt | av: Ludmilla

Tack för tipset jag fick om RUS.
Nej, det hade jag helt missat! Vilket otroligt bra initiativ. Så oerhört viktigt.

Så här skriver de på sin sida:

Är du en av alla de unga människor som mår psykiskt dåligt? Har du en kompis som inte trivs med livet? Har du frågor kring psykisk sjukdom eller social ohälsa, och undrar vart du ska vända dig för att få svar på dina frågor? Då kan RUS vara något för dig.

RUS arbetar kamratstödjande för att bryta isolering och stigmatisering. R iksförbundet Ungdom för Social hälsa, RUS, ger röst åt ungdomar som upplevt psykisk ohälsa och samhällets oförmåga att hjälpa. Det är vår uppgift att, som enskilda medlemmar och som organisation, dela med oss av våra erfarenheter. Utifrån personlig erfarenhet har vi möjlighet att beskriva social och psykisk ohälsa.

Läs mer här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Emma
18 december, 2011 kl 18 december 2011 (20:45)

Jag hyllar alla hemsidor som behandlar psykisk ohälsa. De är oerhört viktiga. Dock häpnade jag över en sak på RUS hemsida. De påstår att mediciner kan vara ett hinder för återhämtning. Så otroligt onödigt att skrämma unga människor att inte söka hjälp hos psykiatrin!!!

Kommentar från Elin
20 december, 2011 kl 20 december 2011 (23:25)

Åh så glad jag blir varje gång jag läser om arbetar för att förbättra psykiatrin!

Skriv någonting