Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Narkosläkarens egen berättelse

13 januari 2012 (19:42) | barn, sjukvård | av: Ludmilla

Hon blev friad.
Efter 2 år 8 månader och 10 dagar.

När narkosläkaren nu berättar sin version för Läkartidningen blir man riktigt rädd. Finns det ingen rättssäkerhet i Sverige? Polisens agerande gentemot henne när de hämtade henne från avdelningen och sedan i arresten är vedervärdigt. Så får det ju inte bara gå till.

Läs själv här…

Nu ska fallet granskas av JK. Bra det.

Här finns en samlingssida med alla artiklar om fallet om flickan som dog på Astrid Lindgrens barnsjukhus…

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Alicia
14 januari, 2012 kl 14 januari 2012 (2:08)

Galet… :S
Jag skrev också ett inlägg om det i min blogg nu…

Kommentar från Assíduus
14 januari, 2012 kl 14 januari 2012 (16:01)

I det här fallet var det en vuxen människa som drabbades, men även barn och ungdomar får samma behandling t.ex. när de anländer till SiS institutioner som är fängelselika institutioner där man kan placeras av olika orsaker t.ex. utåtagerande beteende som följd av en psykisk sjukdom. Vid ankomst får alla barn/ungdomar precis som läkaren klä av sig samtliga kläder bl.a. för kontroll av att droger eller vapen inte förs in. Vanligtvis får man byta till institutionens mjukiskläder kläder som är fria från snören eller vassa delar. Avskiljning i isoleringsrum är inte ovanligt och används ibland på tvivelaktiga grunder t.ex. i bestraffningssyfte, vilket förstås inte är tillåtet. Likväl sker det. För ett antal år sedan blåste storm kring dessa institutioner och vid granskning lämnades kritik för bl.a. undermålig dokumentation som i sig gör att man har svårt att få ett fullständigt granskningsunderlag t.ex. om avskiljningssituationer. Liknande problematik förekommer på vissa rättspsykiatriska kliniker, vilket har framkommit i granskningar hos Socialstyrelsen. Med det är det föga förvånande att det går till som det gör i svenska häkten.

Kommentar från Anna
15 januari, 2012 kl 15 januari 2012 (10:37)

Det är spännande hur olika syn jurister & andra läkare har på det här fallet. Jag studerar till det förstnämnda & tycker att det är bra att fallet granskades (några åsikter i sak har jag svårt att ha iom. att jag inte är inläst på fallet). Läkare kan inte vara undantagna granskning enkom genom att de ska anses vara ”goda människor”. Nu trodde jag dock aldrig att det skulle kunna bli en fällande dom av vad jag kunde utläsa genom media. Men igen, läkarna kan inte vara undantagna granskning.

Kommentar från Ludmilla
15 januari, 2012 kl 15 januari 2012 (14:23)

Anna: Självklart inte men här handlar det inte bara om det utan bemötandet i stort också.

Skriv någonting