Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Livlinan och UMO

1 maj 2012 (10:35) | att hjälpa andra, självmord, tonåringar, tröst&hopp | av: Ludmilla

Hjälp för personer som mår dåligt psykiskt kan på ett plan upplevas bristfällig och samtidigt så växer alltfler hjälpsidor fram på internet.

Här är två som jag vill slå ett slag för idag. Här finns konkret hjälp för de som mår dåligt men också för närstående till de som mår dåligt.

Livlinan hittar du här…
Ungdomsmottagningen (UMO) på nätet hittar du här…

Och här finns en lista på olika organisationer som erbjuder hjälp…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Min berättelse
1 maj, 2012 kl 1 maj 2012 (10:39)

Jag har en blogg där jag skriver om psykisk ohälsa. Den är rätt nystartad så har lite jobb kvar med den. Men har tänkt ha en del diskussioner på bloggen om olika ämnen, så skulle vara kul om det kommer in lite åsikter/kommentarer. Så titta gärna om och säg vad du tycker och tänker om olika ämnen. Förhoppningsvis så kommer det in åsikter från alla möjliga håll: närstående, de som är sjuka, vem som helst.

Kommentar från catarina
1 maj, 2012 kl 1 maj 2012 (16:15)

Ja hjälpen till närstående är ju inte mycket att hurra för. Har man en anhörig som fyllt över 21 år har man ingen rätt att få veta nått, fråga etc endast fakta. Det tycker jag är mycket dåligt då även det anhöriga mår fruktansvärt dåligt i det nya man hamnat i. Det förväntas bara fixa det på egen hand. Som anhörig har man massor av frågor och vill diskutera men det finns inget intresse. Man får höra att man har att jobba på, helt patetiskt. Vad ska man jobba på om man inte vet, förstår och aldrig varit drabbad innan?

Skriv någonting