Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Mitt i nuet, mitt i evigheten.

2 juni 2012 (11:12) | boktips | av: Ludmilla

Välkommen!
Du är härmed inbjuden till fest och allvar.
Plats: Cecilias huvud, hennes tankar om allt och alla.
Klädsel: Valfri.

Cecilia är en ung kvinna som vill förändra sitt liv.
Ledd av sin intuition ger hon sig iväg från allt det vanliga.
Du kommer även att möta två hundar,
samt Peter och Tomas.
Tre människor i olika åldrar drar iväg på äventyr.
Mysteriet med livets mening;
personliga och gemensamma livsfrågor…

Jönsson, Marie. Mitt i nuet, mitt i evigheten. En berättelse från Sverige, strax före mobiltelefonernas tid. Books-on-demand. 235 s. Häftad.

Utan att egentligen förstå varför rymmer Cecilia från sina fosterföräldrar. Hon stiger av bussen utan att veta var hon är och börjar vandra på en skogsväg. I en gammal stuga lever den medelålders konstnären Peter. Han tar sig an den vilsekomna sjuttonåringen och genom honom lär hon känna grannen Tomas. Tillsammans gör de tre en både yttre och inre resa som kommer att förändra alla tre.

Två glada hundar har sin beskärda del i historien. Med en del metafysiska fenomen och oändliga diskussioner kring livets mening berättar huvudpersonen Cecilia med ett enkelt vardagsspråk om sina funderingar kring sin existens och om kärlekens villkor.

Författaren, tidigare bibliotekarie, menar att denna debutbok vänder sig till både ungdomar och vuxna och att talspråket och dialogformen gör den tillgänglig även för nysvenskar med grundkunskaper i svenska språket. Den något grunda miljö- och personteckningen, samt det enkla språkbruket, tilltalar sannolikt en tonårig läsare men når inte riktigt fram till den vuxna publiken.

Kristina Albinsson

Bokens websida här…

Skriv någonting