Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Tranbärsjuice och urinvägsinfektioner

8 november 2012 (20:55) | sjukvård | av: Ludmilla

En ny sammanställning av de senaste årens forskning, visar att det inte finns något vetenskapligt stöd för att tranbärsjuice har någon effekt på urinvägsinfektioner.

Vid University of Stirling i Scotland har man gått igenom resultaten från 24 olika vetenskapliga studier. Dr Ruth Jepson som gjort sammanställningen säger att tranbärsjuice troligen inte alls fungerar förebyggande mot urinvägsinfektioner, men kan vara till en hjälp för kvinnor som har upprepade infektioner i urinvägarna.

– Men då måste man dricka väldigt mycket tranbärsjuice, eftersom effekten bara varar i 10 timmar. Man måste dricka flera glas, flera gånger om dagen och under lång tid, säger Dr Ruth Jepson vid University of Stirling i Scotland.

Netdoktor.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Louise
8 november, 2012 kl 8 november 2012 (21:41)

Hej!
Läste precis om tranbärsjuice i M-magasin. Det står att det ej hjälper på äldre kvinnor, men yngre och medelålders kvinnor.
Kramkram

Kommentar från Mia
9 november, 2012 kl 9 november 2012 (1:50)

Sitter här med ett glas tranbärsjuice just nu, i förrgår och natten till igår så började blåsan krångla, konstant kissnödig ändå kom det bara lite i taget.
Då brukar det kunna hjälpa med sån juice. Inte helt men iaf så att det blir färre vändor på toa och inte bara de där svidande dropparna.
Sen om det beror på att man dricker mer, eller dricker något som är surt eller på tranbären har jag ingen aning om, glad att det fungerar.. Kanske ska nämna att jag inte tror jag har någon riktig urinvägsinfektion. Då krävs det kanske lite mer medicin.

Kommentar från Annica
10 november, 2012 kl 10 november 2012 (15:58)

Kollar du om någon skriver i gästboken fortfarande?

Kommentar från Ludmilla
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (10:04)

Annica: Ja, det gör jag. Men jag blir inte meddelad på samma sätt som när det kommit en vanlig kommentar, så det kan ta längre tid. Var det något särskilt som du tänkte på?

Kommentar från Glenn
27 november, 2012 kl 27 november 2012 (8:11)

Hej!

Skulle vilja dela med mig av en fantastisk alternativmedicinsk produkt. För några månader sedan fick jag en urinvägsinfektion som jag försökte bli av med genom mycket sur vätska och tranbärsextrakt. Men försöket lyckades inte utan jag fick till slut ta till antibiotika. Nyligen fick jag tillbaka infektionen på nytt. Då prövade jag en produkt som heter kolloidalt silver och som snabbt tog bort infektionen. Jag rekommenderar den helt och fullt. Läs gärna om den här:

http://www.ion-silver.com/silver.htm
http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

Produkten går att köpa på följande ställe:

http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/ionosil-kolloidalt-silver

Lycka till! 🙂
Glenn

Skriv någonting