Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Fars dag

11 november 2012 (11:47) | barn | av: Ludmilla

Idag är det papporna som ska hyllas.
Vad är en pappa för dig?

Min egen pappa dog 1991. En evighet sedan. Före Linnéas födelse. Jag har skrivit lite om honom här… Han dog plötsligt, 46 år gammal. Nu är jag 44 år och min man Johan är 47 år. Det blir lite märkligt…

Nu är det framför allt Johan som är föremål för fars dag. Han är den bästa pappan jag kan tänka mig till mina barn. Han är ansvarstagande, ödmjuk, omhändertagande, älskar att lära ut allt han kan till barnen, stöttar dem i allt, har enormt tålamod och sätter alltid barnen före allt annat. Tack för att jag får ha dig som pappa till mina barn!

Till alla er andra skulle jag vilja be er att höra av er till era pappor idag. Särskilt ni som inte har någon kontakt med er pappa. Jag tror att anledningen till att ni inte har någon kontakt är många gånger en serie av missförstånd. Som terapeut hör jag med jämna mellanrum pappor (och mammor) som är så ledsna över att deras barn inte bryr sig om dem. Att de förlorat kontakten med sina barn. De har slutat att höra av sig efter att barnen varit arga, sura eller besvikna. Att de egentligen inte själva velat sluta ha kontakt men att de inte känt att barnen velat ha kontakt med dem.

Och barnen känner detsamma.

Det är oändligt sorgligt när det blir så.

Ta tillfället i akt och kontakta din pappa idag!

Tillägg: Självklart finns det situationer där pappor (och mammor) utsatt barn för olika övergrepp eller neglect. Och alla har rätt att avstå kontakt med den de vill. Det har inte varit min avsikt att förminska dessa upplevelser utan lyfta fram det som är vanligast. Missförstånd.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från A.
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (14:56)

Och så finns alla de, där det ligger övergrepp bakom. Där det enda rimliga är att inte ha någon kontakt…Så nej, det är nog inte alltid ”serie missförstånd” som ligger bakom en bruten kontakt.

Kommentar från Ludmilla
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (15:00)

Med all respekt… Självklart är det så! <3

Kommentar från Pappas flicka
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (15:46)

eller så har man en pappa som aldrig ställt upp aldrig blivit älskad av och bara klankat ner på ALLT man gjort. Så min far kommer jag ALDRIG förlåta och inga missförstånd där heller. Han som var som en far för mig dog 2004 92år gammal. Bästa farfar pappan jag haft 🙂

Kommentar från Jerry
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (21:05)

Du skriver: ”Jag är helt säker på att anledningen till att ni inte har någon kontakt är en serie av missförstånd.”

Nej, Ludmilla det är det inte, det är för att själv överleva. Det handlar inte om några ”missförstånd” utan ren självbevarelsedrift så att man själv inte blev galen. En pappa som aldrig har varit en pappa är som vem som helst. Då firar man inte idag.

Kommentar från Håller med Jerry
11 november, 2012 kl 11 november 2012 (22:53)

Jag tycker inte synd om alla pappor som har barn som inte ringer på fars dag. Hörs man aldrig av annars så kan det nog vara utan idag också. Ingen ska känna skuld för att ha valt att inte vilja ha kontakt med någon av sina föräldrar. Det beslutet har man rätt att ta och det är nog inte så lätt. Banden bryts nog oftast inte utan anledning och då kan man lägga positiv energi på andra kärleksfulla människor i sin närhet istället, varje dag.

Kommentar från Ludmilla
12 november, 2012 kl 12 november 2012 (2:02)

Jerry: Så kan det vara. Och det är djupt olyckligt när det är så och då ska man inte göra våld på sig genom att ha en destruktiv kontakt. Men det vanliga är inte att det är sådana orsaker. Jag tror också att det kan vara en idé att försöka komma till någon slags försoning med sina föräldrar om man känner att det är självbevarelsedrift att inte ha kontakt. Kram till dig!

Kommentar från Mikaela
12 november, 2012 kl 12 november 2012 (2:25)

Intressant blogg! Min pappa fick en bamsekram idag.
🙂

Kommentar från jaana
16 november, 2012 kl 16 november 2012 (11:24)

Ja de finns pappor av alla slag,Mina döttrar har samma pappa på papper men han har valt ut bara en för att ha kontakt.Tycker de är bara så sorlig människa(pappan) ,Även om de skulle vara en serie av missförstånd,så Har inte vuxen Människa Nått ansvar att bära?Jag respekterar min yngsta dotters känslor och reaktioner av att gång på gång bli sviken av han..Sen tycker jag de är sjukt att Han Inte tar emot hjälpen att jobba med att de ska bli bättre…Myndigheter är inblandade men i hans värld,fast vi är många som slagit larm om att så här får de inte gå till.Så skyller han på henne allt…Han har inte /aldrig gjort nått fel..

Ibland måste man kanske komma till en punkt och respektera .Så här är det,de är inte fel på mej..(den de gäller,När de är olyckligt drabbat)
Tack för en intressant blogg

Skriv någonting