Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Influensa och autism

22 november 2012 (7:45) | psykiatri | av: Ludmilla

En dansk studie konstaterar att gravida kvinnor som drabbas av influensa löper en förhöjd risk att få ett barn med autism. Risken bedöms dock som liten. I studien fick gravida kvinnor rapportera olika typer av besvär under sin graviditet. Kvinnorna blev senare mammor till sammanlagt 96 736 barn, som föddes mellan 1997 och 2003. När barnen var 8-14 år hade en procent av barnen diagnostiserats med en autismspektrumstörning (ASD).

Det visade sig att milda infektioner, som en lättare förkylning, eller kortare feberperioder inte ökade risken för barnen att drabbas av ASD. Däremot innebar influensa en fördubblad risk, och feber längre än en vecka innebar en tredubblad risk.
– Gravida kvinnor bör dock inte oroa sig. Det är viktigt att komma ihåg att 98 procent av dem som fick antibiotika eller drabbades av influensa eller feber under sin graviditet inte fick barn med autism, säger Hjördis Osk Atladottir, läkare vid Aarhus universitet. som följd av ett intensivt internationellt vaccinationsarbete. De nyupptäckta sjukdomsfallen av Polio, som är känd för att ge svår förlamning, är numera mycket få. I år har under 200 fall rapporterats globalt.

Netdoktor.se

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Skriv någonting