Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Min kommande höst och många uppdrag

29 juli 2013 (9:28) | psykiatri, självmord, sorg&saknad, tonåringar | av: Ludmilla

Jag hade sökt in till psykoterapeutprogrammet och kom in. Men efter noggrant funderande har jag tackat nej till min plats. Jag försöker vara noga med att prioritera min tid rätt. Psykoterapeutprogrammet är som jag förstår rätt krävande, på 50 % och en hel del självstudier.

Med två tonårspojkar och en 3-åring vill jag finnas närvarande och inte känna mig stressad och klämd mellan olika intressen. Det kommer fler chanser framöver för utbildningar!

Hösten kommer jag att fördela på flera områden. Jag kommer huvudsakligen att arbeta som KBT-terapeut privat (www.kbtdittliv.se) men även jobba en del på en privat vårdcentral som läkare (www.aroslakarmottagning.se). Däremellan sköter jag mina övriga företag (Linnéas Simskola och Linneashopen.se) Jag kommer fortsatt att ha korta dagar eftersom jag inte vill att Sophie ska vara så länge på sin förskola. Jag kommer att hämta henne kl 14 alla dagar utom en som det blir kl 15.

Den nya organisationen Suicide Zero (www.suicidezero.se) börjar ta form. Det är imponerande vilket positivt gensvar vi fått på så kort tid. Detta kommer att ta en hel del tid i anspråk förstås.

Jag kommer att föreläsa en del också:
-Om sorg och att förlora ett barn, FEBE, 2 sep 19.00
-Suicidpreventiva nätverkskonferensen, Stockholm 16-17 sep
-Kris- sorg och traumabearbetning på primärvårdsnivå, Växjö 19 sep
-Suicidprevention, Val-bo behandlingshem, Norrköping 1 okt
-KBT vid sorg, bedömning av suicidrisk, Sundsvall KBT-stegutbildning, 13 nov
-Depression och suicidal kommunikation – hur uppmärksammar och bemöter du ungdomar i farozonen?, Psykisk Ohälsa Mässa – SYD i samarbete med Psykiatri Skåne, Malmö 27 nov
-Psykisk ohälsa hos unga och hur man ska fånga upp, möta och bemöta, arbeta förebyggande, Ungdomsmottagning 2013 – en nationell konferens, Stockholm 28 nov

Sedan ska vi hinna med en USA-semester också! 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tofflan
29 juli, 2013 kl 29 juli 2013 (12:11)

Grattis till en plats på Uppsalas bästa läkarmottagning! Du behövs där!
Det ser ut som om du har en välfylld höst framför dig. Jag önskar dig lycka till ”i allt”!

Kommentar från Ludmilla
30 juli, 2013 kl 30 juli 2013 (8:44)

Tack! Jag har jobbat där ett tag faktiskt… 🙂

Kommentar från Charlotte
11 augusti, 2013 kl 11 augusti 2013 (16:43)

Hej igen! Tack för du mailade min fråga vidare angående föreläsningen i Växjö. Även jag har försökt få tag i ansvarig uppdragsgivare via Landstinget Kronoberg men ingen tycks kännas vid att det du ska komma till Växjö den 19:e sep. Så vet du vem jag kan vända mig till och var du ska föreläsa? Är det inom psykiatrin eller vårdcentralspersonal eller någon speciell avd. på sjukhuset?

Skriv någonting