Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

POSOM i Karlstad

19 maj 2014 (19:21) | allmänt | av: Ludmilla

Dagen har tillbringats i Karlstad där jag föreläst om självmord och sorg för en grupp volontärer i POSOM tillhörande Karlstad kommun. De rycker ut i akuta krissituationer och ska stötta drabbade.

Jag blir varm i hjärtat av att möta dessa innerligt engagerade människor som alla har andra jobb och gör detta på sin fritid.

Vi fick själva också besök av POSOM i Uppsala, när Linnéa dog. Jag blir varm av att också tänka på de personerna som satt med oss de första skälvande hemska timmarna efter beskedet.

Viktigt är att det finns en uppföljning också efter att den akuta hjälpen inte längre är aktuell. Personer som mist ett barn eller mist någon i självmord behöver i stort sett alltid en längre (månader till år) period av stöd. Man kan inte förvänta sig att de drabbade själva ska orka ta kontakten utan man behöver uppsökande och upprepade erbjudanden om hjälp.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Birgitta Rosenberg
19 maj, 2014 kl 19 maj 2014 (22:45)

TACK för en mycket givande Eftermiddag med allt du har delat med dig i vår POSOM grupp i Karlstad. Jag blev starkt berörd av din berättelse. Kramar. Birgitta

Skriv någonting