Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Är du mellan 18-20 och har haft allvarliga självmordstankar?

3 februari 2015 (14:42) | självmord, tonåringar | av: Ludmilla

Är du mellan 18-20 och har haft allvarliga självmordstankar och/eller gjort självmordsförsök och kan tänka dig att vara med i en mailintervju? Du kommer att få frågor hur du har fått hjälp eller stöd av din tidigare skolsköterska som du besvarar anonymt och skickar via mail till ansvarig för studien.
Om du är intresserad maila a14chala@student.his.se för mer information.

Ansvarig för studien är Maria Brovall, sjuksköterska, filosofie doktor, docent på Högskolan i Skövde

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Albin
5 februari, 2015 kl 5 februari 2015 (9:51)

Hej!

Just nu pågår en studie om hjälpsökande vid Lunds Universitet. Syftet är att bättre förstå vad som får någon att söka hjälp eller avstå från att söka hjälp. Tidigare forskning har visat att hjälpsökande skiljer sig mycket mellan olika grupper och därför är det viktigt att förstå vad som påverkar hjälpsökande för olika personer.

Vi strävar efter att få så många olika personer som möjligt att besvara studien för att resultatet senare ska kunna representera så många olika röster i samhället som möjligt. Detta för att vården i framtiden bättre ska kunna anpassas efter olika behov. Observera att deltagare i studien inte behöver vara i behov av hjälp för att besvara enkäten, som tar cirka 10-15 minuter.

Vår fråga till dig är om du skulle kunna informera dina läsare om vår studie?
Du kan läsa mer på http://www.hjalpsokande.se

Tack för en viktig blogg!

MVH
Albin Tingsvall & André Magnusson
Lunds Universitet

Kommentar från Lisa (sjubarnsmamma)
21 februari, 2015 kl 21 februari 2015 (13:26)

Tycker det är bra att du skriver information på din blogg. Det finns många vilsna själar dr ute som vet varken ut eller in.

Skriv någonting