Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Fjärilarnas podcast Avsnitt 9: Magnus

5 december 2017 (10:47) | självmord, sorg&saknad | av: Ludmilla

Om Magnus, 37, som lämnade sina två små barn när han tog sitt liv. Forskningen visar stor riskökning för psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet och självmord för barn som förlorat en förälder i självmord. Ju yngre barnet är desto större risk. Detta även när man rensat för eventuell genetik. Detta faktum visar att samhället måste på ett tidigt stadium fånga upp dessa riskpersoner och erbjuda ett långsiktigt stöd för att förhindra den här utvecklingen. Tyvärr ser det inte ut så. Lyssna på Angelicas berättelse om hennes barns far Magnus.

 

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Iréne
9 januari, 2018 kl 9 januari 2018 (19:15)

Jag vill säga så mycket men mina ord räcker inte riktigt till. Hittade din blogg nu i höstas 2017 och läser mig baklänges. Har kommit till 2011 nu. Otroligt gripande. Jag är så imponerad av dig som person och yrkesmänniska.
Jag vill tacka dig för många insikter och aha-upplevelser som jag tror jag kommer behöva när mina tre barn blir tonåringar.
Tack!

Kommentar från Ewa
15 februari, 2018 kl 15 februari 2018 (11:06)

Tack för att du fortfarande driver din sida.
Det är många år sen jag var här inne.
Sist jag sökte stöd i din sida var när min dotter mådde som allra allra sämst (tonårstid).
Nu är hon vuxen och tillbaka i sitt dåliga mående.
Vi har haft några tuffa höstveckor och jag totaldränerades på energi.
Hon lever sitt eget liv och jag har medvetet valt att ta ett steg (MÅNGA steg) bakåt..
Kram

Skriv någonting