Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Fjärilarnas podcast Avsnitt 9: Magnus

5 december 2017 (10:47) | självmord, sorg&saknad | av: Ludmilla

Om Magnus, 37, som lämnade sina två små barn när han tog sitt liv. Forskningen visar stor riskökning för psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet och självmord för barn som förlorat en förälder i självmord. Ju yngre barnet är desto större risk. Detta även när man rensat för eventuell genetik. Detta faktum visar att samhället måste på ett tidigt stadium fånga upp dessa riskpersoner och erbjuda ett långsiktigt stöd för att förhindra den här utvecklingen. Tyvärr ser det inte ut så. Lyssna på Angelicas berättelse om hennes barns far Magnus.

 

Skriv någonting