Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Stödkonsert för Helena Lundbäck

2 oktober 2012 (9:01) | att hjälpa andra | av: Ludmilla

Cancersjuka Helena Lundbäck har som jag skrivit om många gånger blivit nekad behandling på den privata kliniken UCC i Uppsala.

Initiativtagaren och cancerkirurgen Haile Mahteme lämnade Akademiska Sjukhuset i våras för att han ansåg att det var patientosäkert med så långa väntetider. Han ville erbjuda snabbare vård i privat regi och startade egen klinik.

Av någon anledning har Uppsala som enda landsting valt att inte remittera patienter till kliniken några hundra meter bort utan skickar cancerpatienterna istället till Frankrike. Där kostar den speciella operationen för cancer spridd till bukhinnan (suger baker metoden) tre gånger så mycket som i Sverige.

Till slut valde Helena att ändå opereras i Uppsala. Att vara borta från familj och inte kunna språket kändes otryggt. Men då måste hon betala själv. 500 000 kr kostar det.

Helena mår bra efter operationen och all synlig cancer är borta!

Min man Johan och jag startade i somras en insamling. Vi har fått in 56 050 hittills.

Imorgon hålls en stödkonsert där alla intäkter går till insamlingen. Det är kören Gloryfires som sjunger i Missionskyrkan i Uppsala kl 19.00.

Johan och jag har aldrig träffat Helena och känner inte heller någon på UCC.
Men vi har åsikter om hur man behandlar patienter från landstingets sida och vi vet hur utsatt man känner sig när man har en cancersjukdom där man inte vet hur länge man finns kvar för sin familj.

Vill du också stötta Helena så får du gärna sätta in ett bidrag, litet eller stort, på Nordea: 3039 22 11122.

20121002-100100.jpg

Skriv någonting