Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Jag vill inte veta…

22 september 2008 (10:44) | allmänt, Linnéa, livet, självmord, sorg&saknad, tonåringar | av: Ludmilla

Vissa saker vill man inte veta. Det räcker liksom som det är.

Jag fokuserar om. Tänker på Linnéa som den positiva person hon var utåt. Jag läser i hennes dagbok från aug 2008, dvs Linnéa är 13 år:

”Problemet är inte problemet, problemet är din attityd till problemet! Allt handlar om hur du ser på saker och ting. Man väljer själv hur man vill se på saken. Allt är relativt. Jag tror också att det är viktigt att man inte gör saker större än vad de är. Inte mindre heller. Har du hört uttrycket ”det finns inget ont som inte för något gott med sig”? Men det finns inte heller något gott som inte får något ont med sig. Där handlar det minsann också om inställning. Jo, Människan är mycket duktig på att hitta dåliga saker, negativa saker men dålig på att se de bra sakerna. Jag tror att om vi skulle se på saker med ”positiva ögon” så skulle allting vara så mycket lättare… Annars blir allting bara en ond cirkel. När jag har PMS och bara typ vill dö så brukar jag tänka på detta och det hjälper faktiskt, iaf på mig.

Jag tror att det är bra att prata om saker med folk, det är ett sätt att bearbeta. Inte hålla på att snacka skit om folk, det är inte så jag menar, men att prata om t ex någon har dött. Visst ska man ta sig tid och sörja men man kan inte älta hur länge som helst. Det skulle sluta i självmord. Man måste bearbeta och gå vidare. Inte på en gång, men efter en viss tid. ”

Ja… visst var hon klok min dotter…?

1,5 år senare har hon själv tappat allt hopp och allt det positiva och tar sitt liv.

Hur märkligt är inte livet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Amelie
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (12:51)

Vet du varför hon tappade allt hopp och allt det positiva?
(Jag menar nu inte att du ska tala om varför för mig utan jag bara undrar om DU vet).

Kommentar från Maria Malmgren
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (13:40)

Jag känner så med dig.. i känslan om att förlora ett barn ..då jag förlorade mina tvillingar 04.. en förlust som ingen förälder bör gå igenom.. man vill inte överleva sina barn.., men tyvärr så händer detta allt för ofta… jag ger dig lite av min styrka att orka med dagen… jag tänder ett ljus för din dotter och ger en bön. jag hoppas att ni finner frid i själen för att kunna överleva detta. Mvh Maria …Mamma till Änglatvillingarna Julia & Sebastian och till Jordbarnet William Wallace

Maria Malmgrens senaste blogginlägg..Tack Robban!

Kommentar från Malin Lj
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (13:41)

Hon var verkligen jätte klok din dotter! Man tror inte att det är samma Linnéa som har skrivit det där i sin dagbok och som sen tog sitt liv…ofattbart…men det var nog inte samma person som hoppade framför tåget den där dagen, hon kan inte ha varit sig själv riktigt…eller? läser din blogg varje dag och tänker på dig och din familj. många kramar

Malin Ljs senaste blogginlägg..Mysmiddag och spontanutgång!

Kommentar från Ludmilla
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (16:27)

Amelie: ja, jag börjar förstå hur det hela hänger ihop. Hon hade mörka hemligheter som hon inte delade med någon.
Maria: Jag är ledsen att höra att du förlorat två barn. Jag för dina tankar.
Malin: Nej, Linnéa var sjuk. Hon var inte sig själv när hon tog sitt liv.

Kommentar från Tonårsmorsa
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (18:35)

Ja. Hur märkligt är inte det?

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Tomtar på loftet, eller gastar som gastar…

Kommentar från Matilda
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (19:14)

Väldigt mogen för sin ålder, på gott och ont.

Matildas senaste blogginlägg..mjölksyra i själen.

Kommentar från Gunilla
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (21:05)

Tur att vi inte vet i förväg…..
Kram Gunilla

Gunillas senaste blogginlägg..Exakt kl.16.45

Kommentar från Leena
22 september, 2008 kl 22 september 2008 (22:49)

Om du vill, kika på min sida…http://blogg.passagen.se/leeker/entry/femman_en_utmaning
Kram Leena

Leenas senaste blogginlägg..Reservkraft…

Kommentar från Camilla
23 september, 2008 kl 23 september 2008 (9:46)

Ja Linnea var filosofisk och klok, som en ”tänkare” försöker man hela tiden vare sig man vill eller inte finna svar på de som inte går att svara på, också att svaren är enkla men ändå så lever inte människor på det viset…då krockar de…rejält..ens inre passar inte med de yttre, det är så jobbigt! Man har en egen värld där trygghet finns, där stänger man ut allt de som de inre inte vill ha…dessvärre funkar det inte…de andra tränger sig på…mörkret…de svarta..ångesten…orkar inte..hittar inte tillbaka till de ljusa…dras längre ner..otäckt, vasst och ingen räddning…ingen ser min värld som jag ser den ibland, de märks när man lyfter blicken mot verkligheten, hjälp! de stämmer inte…ångesten river å sliter så hårt att ingen fysisk smärta kan mäta sig med denna…så tillslut blir livsuppgiften att avsluta sig själv…dock inte jag för jag känner att jag ”får” leva även om jag inför mig själv är en ”avart”, får lära mig att leva med den horribla sidan av mig själv, den som ingen kan se eller ens ana att den finns inom mig…de svåraste att få svar på är, vart kommer det ifrån? varför? kramar om dig och är glad att DU faktiskt ser….inte blundar

Kommentar från Tonårsmorsa
23 september, 2008 kl 23 september 2008 (18:54)

TACK! För allt!!

(Oj, nu låter det nästan som ett avsked, men det är det INTE och jag tror du vet vad jag menar! Kram! 😉 )

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Snacka om bildstöld! Helt sjuuukt!

Kommentar från ~Maria~
23 september, 2008 kl 23 september 2008 (21:09)

Mycket klokt skrivet 🙂

Kram

~Maria~s senaste blogginlägg..Han flyttade in / ~Maria~

Kommentar från Camilla
24 september, 2008 kl 24 september 2008 (18:25)

Ja, hon var verkligen klok, mycket bra skrivet av en 13 åring…Förlorade just min bästa vän i självmord, det känns så fruktansvärt ofattbart…

Camillas senaste blogginlägg..24 september – trött

Skriv någonting