Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Ska toabesök kosta på flyg?

3 mars 2009 (19:30) | allmänt, resor | av: Ludmilla

Många tycker att det är bra att flyga med Ryan Air. Vi har också flygit med Ryan Air och det har tidigare varit helt ok, förutom att man måste åka till Skavsta. Vi bor ju 25 min från Arlanda.

Ryan Air funderar på att ta betalt för att passagerarna ska kunna kissa på flyget… Myntinkast på dörrarna är förslaget som är uppe på tapeten.

Det är inte lätt med lågkonjunktur där man försöker hitta många sätt att minska på kostnaderna, eller öka intäkterna.

Vi sökte på en resa till Irland häromdagen. Det började med 39 kr enkel resa, men sedan när man lagt till allt man behövde var man uppe i 5000 kr… Och nu ska man ha tillägg om man behöver använda toaletten också…

Frågan är om inte lågprisflygen börjar gå lite för långt nu?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
3 mars, 2009 kl 3 mars 2009 (19:52)

Tja, antingen tror vi på marknadskrafterna eller inte. 🙂 Jag tror egentligen väldigt långt på att vi ska få det vi betalar för, samtidigt så tror jag inte att det i praktiken innebär att de tjänar på det. Om de tar 10 kronor per toalettbesök och hälften av de som ska gå inte har växel så tar tiden de tar från flyvärdinnorna för att växla pengar mer än de skulle tjäna på att kränga parfym eller whisky den tiden.

Men vi som konsumenter förstår också att en flygresa för några hundralappar inte går ihop….Någonstans blir det fel.

Ekonomen i mig är övertydlig ibland. 🙂

Åsas senaste blogginlägg..Kulla-Gulla

Kommentar från Soulsister
3 mars, 2009 kl 3 mars 2009 (19:56)

Nån måtta får det väl vara? Då kan de väl hellre dra in på servering av mat/dryck på de kortare turerna och typ de varma handdukarna…men man ska väl kunna gå på toa utan att det kostar!

Soulsisters senaste blogginlägg..Te från Coozy

Skriv någonting