Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Michael Jackson… det berör…

26 juni 2009 (7:27) | allmänt, död, sjukdom | av: Ludmilla

När Johan imorse berättade att Michael Jackson är död kände jag ett ”Åh nej, redan!”.

Hela historien om Michael Jackson är så tragisk. Jag har många gånger funderat kring hans mycket intressanta person och tänkt ”undra vad som kommer att komma fram när han är dör”.

När Emelie hade Michael Jackson som sin stora idol var det skriverierna om att han hade förgripit sig på småpojkar som var i ropet. Emelie var övertygad om att han var oskyldig.

Även Linnéa var fascinerad över Michael Jackson som person. Så sent som ett par månader innan hon dog gjorde hon ett specialarbete om honom i skolan.

Jackson var ju ett geni, det kan ju ingen säga något om. Hans musik, hans röst och hans dans var unik. Bakom hans enorma framgångar fanns dock en mycket olycklig själ som jag kan förstå det. Övergrepp i barndomen, en mycket auktoritär pappa och press på en mycket tidig karriär har nog varit hinder i vägen för att utvecklas till en harmonisk person.

Hans enorma förmögenhet försvann och när han dog hade han stora skulder. Tanken var ju att de planerade turnéerna skulle kunna hjälpa honom att täppa igen de stora hålen. Det är tragiskt i sig att det ska sluta så för en sådan framgångsrik person.

Läser man på nätet idag kan man se många olika reaktioner på Michael Jacksons död. En del personer hyllar honom högt och många av artiklarna helgonförklarar honom. Detta har i sin tur retat andra som tycker att Michael Jackson var osmaklig och vissa kommentarer skriver även att han var ett monster.

Michael Jackson verkar ha haft många personer i sin omgivning som har skyddat honom på olika sätt. Köpta eller inte, men det är ju inte mycket som har bekräftats av alla de konstigheter som varit kring honom.

Hade han vitiligo eller hade han blekt huden?
Hur många skönhetsoperationer har han egentligen gjort?
Hur kommer det sig att hans barn är vita?
Vem får vårdnaden om hans barn nu?
Gifte han sig av kärlek eller var det ”skenäktenskap”? Han var gift knappa två år med Lisa Marie Presley och knappa tre år med Debbie Rowe.
Hur var det med syrgastältet?
Har han utsatt pojkar för övergrepp eller har han bara varit väldigt barnkär? Han frikändes ju.

Många påståenden är obekräftade och det ska bli intressant att se om hans död kommer att bringa klarhet i alla frågor som varit eller om det fortfarande kommer att tystas ned.

Säga vad man vill om Michael Jackson, men spår har han lämnat efter sig på många olika sätt.
Dansa i din himmel och få ro i din oroliga själ!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Paulina
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (8:37)

Ja, det känns så absurt. Michael kändes väldigt skör men samtidigt odödlig. Stjärnor ska ju vara odödliga på något sätt. Och ändå dör de så unga nästan allihop…

Tänk så det kan gå…

Paulinas senaste blogginlägg..Hej från Nästan-vid-Långholmen

Kommentar från annika sandberg
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (9:56)

Igårkväll var jag på en konsert i mindre skala här i Limhamn, blues live där gitarristen och bluesfanatikern Steve Grahn även berättade om de gamla artisternas livshistorier och ofta olyckliga öden, bl.a Robert Johnson, som blev 27 år.
Men fantastisk och odödlig musik hann de skapa, på så vis odödliga, det gäller även Michael Jackson!

Annika

Kommentar från Jerry
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (10:57)

Du skriver det jag har svårt att uttrycka idag. Overkligt och oväntat, men ändå inte….

Jerrys senaste blogginlägg..Michael Jackson död

Kommentar från Gunilla
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (11:16)

Jag har aldrig velat höra på alla spekulationer.
Michael jackson var min stora dol! Jag beundrar honom som artist för hans musik och dans!

Gunillas senaste blogginlägg..Låt oss göra en hyllningskonsert tillsammans!

Kommentar från fredrik
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (11:54)

bra skrivet. håller med dig, michael J är en väldig intressant person.

Kommentar från Karolin
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (12:06)

Michael Jackson var sannerligen en mkt tragisk figur. För mig är han stark förknippad med barndom och tonår och hur konstigt han än må ha betett sig de sista åren, så kan ingen ta ifrån honom att han var en stor stor stjärna och att hans musik är evig. Jag tycker det mest är sorgligt att han blev som han blev och jag tror inte han hade det lätt i livet, även om han kunde ha fått allt. Hans död är oväntad men ändå inte. Han kommer nog vara min generations elvis utan tvivel.

Karolins senaste blogginlägg..Sorgligt med Jackson

Kommentar från Mamma Melissa -änglamamma och gravid
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (13:33)

Jag vet inte riktigt hur jag skall känna eller vad jag skall tycka om detta… när någon dör är det ju alltid tragiskt, men jag syftar mer på honom som person… musikaliskt begåvad -abolut, men i övrigt…

Ja, jag hoppas i alla fall som du… att han får ro i sin oroliga själ.

Kommentar från K-ina
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (16:22)

Michael Jackson hör till min uppväxt, så många minnen det finns till hans låtar. När jag var liten lyssnade jag på Jackson Five, sedan var det bara Michael. Jag har länge trott att han inte kommer att bli så gammal, hans liv verkar ha varit fyllt av så mycket tragik så det kändes som att det skulle sluta tragiskt också. Att döma honom känns inte rätt, ingen av oss som inte känner honom vet hur han haft det, ingen vet sanningen. Jag tänker heller inte spekulera så mycket i det. Det jag vet är att han gett oss en guldskatt – sin fantastiska musik.

Förresten är jag glad att jag hittat denna sida, jag kommer att följa den och tända ljus till din vackra dotter.

Kommentar från Matilda
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (19:43)

Jag har precis suttit och läst igenom nästan varenda inlägg på din blogg och jag måste bara säga att den är gripande! Jag är väldigt imponerad över att du orkar blogga och att du dessutom skriver med sådana detaljer och sådan inlevelse. Man kan se hur du hela tiden utvecklas tillsammans med sorgen, hur du når nya faser. En av anledningarna till att jag anser bloggen vara så gripande är att jag varit mycket sjuk själv. När jag var lika gammal som Linnéa var när hon dog ville jag inte heller leva längre. Jag var fruktansvärt rädd att ”de” skulle få tag i mig, få mig att ta livet av mig. Jag beklagar verkligen förlusten av din dotter, sådant borde inte få hända. En fråga som dök upp när jag läste igenom din blogg är; hur, och när, upptäckte ni att allt inte var som det skulle med Linnéa, att hon faktiskt var sjuk? Vill du inte svara är det helt okej, det respekterar jag.

Matildas senaste blogginlägg..Liten och illamående

Kommentar från mia
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (19:57)

På himlen tändes det en ny stjärna i natt. Vila i frid Michael Jackson.

Kommentar från Ingrid
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (20:01)

Säga vad man vill rykten vs. rykten. En sak vej vi dock. Han opererade sin näsa ett flertal gånger och hakan gjorde han bredare. Det är väl synligt.
Barnen inte lika sin pappa, frågar man sig. Tittade på bilder idag från Michaels tidiga år vs. barnens markerade mörka ögonbryn och självfall i håret med den mörka nyansen. Jag ser iaf likheter.
Provrörsbarn eller inte. Han sörjde för deras liv. Han var deras pappa legalt. Den enda pappan barnen vet. För dem är han världens bästa pappa, som aldrig återvänder igen.

Rykten, rykten och åter rykten. Vem var/är han, denna popikon? Vem skulle jag själv vara i hans situation, med hans uppväxt och livet i mediacirkusen?

Ett är säkert! En popikon har lämnat detta jordeliv, alldeles för tidigt. En orverklighetskänsla sprider sig när jag läser och förstår. Ikoner ska inte dö.

Vila i frid Michael. Många tankar till familjen, framför allt till/om hans barn.

Kommentar från Åsa
26 juni, 2009 kl 26 juni 2009 (21:17)

Michael Jacksons storhet för mig är musikvideon till Thriller, tror det är den musikvideo som berört mig mest.

Sedan anser jag inte att jag har någon rätt i att offentligt spekulera om hans sjukdomar, hans barn, hans relationer, det är hans privatliv för mig. Michael Jackson och andra offentliga personer ger oss av sin konst, musik, politik eller vad det är. När det kommer till deras privata liv så vill jag att de och derars barn ska slippa behöva ta del av mina och andras tankar.

Åsas senaste blogginlägg..Blogglunch 28:e juni klockan 13.00

Kommentar från Ludmilla
27 juni, 2009 kl 27 juni 2009 (7:37)

Matilda: Det var i februari 2008 som vi fick veta att Linnéa inte mådde bra.

Kommentar från ida
29 juni, 2009 kl 29 juni 2009 (9:24)

svar på:

Hur var det med syrgastältet? -han var ju med i en film för ett par år sedan, bilden när han ligger i den där, tuben eller hur man ska säga är bara en bild som togs under inspelningen, därför tror jag bara det är skitsnack! 🙂
Har han utsatt pojkar för övergrepp eller har han bara varit väldigt barnkär? Han frikändes ju. – hans barndom var ju inte den bästa, vittnen glömde ju bort när den cancersjuka pojkens mamma ’anhölls’ för bedrägeri eller hur man ska säga.
därför tror jag inte att han utsatte barn för övergrepp, han kanske bara ville ha närheten av barn? hur många barn nu för tiden delar inte säng med sina föräldrar?kram

Kommentar från Ingrid
29 juni, 2009 kl 29 juni 2009 (13:57)

Jag tror att stackars MJ inte fick vara barn i dess rätta bemärkelse. Delvis utifrån familjens religon och delvis utifrån den tidiga åldern när han blev en idol. Jag dömmer ingen utifrån deras religion, men ibland kan religion vara mer till skada än till nytta.

Detta gjorde att han har tagit igen det i vuxen ålder. Ett stort barn som ville leka sig fram och göra allt det där som han inte fick göra och som han drömde om som barn.

Han hade ju pengarna…

Alla plastikoperationer som nu bevittnats vara över 13 stycken enligt obduktionsprotokollet. Det är något som för mig talar om att en person har mycket dålig självkänsla även om MJ har ett stort självförtroende som den popikon han är…

Hur som helst så har en popikon gått ur tiden alldeles för tidigt. Hans barn får aldrig mera krama sin pappa, hans föräldrar får aldrig mera se sin son i livet vid familjemiddagar och hans syskon får aldrig mera sjunga tillsammans med sin bror.
Tragiskt.
Hur vi än spekulerar och om någon blir dömd för något så blir inte MJ mer levande för det. Tyvärr. Vi får njuta av den musikskatt han givit oss hitintills. Kanske kommer det att ges ut skivor med hans hitills outgivna material.

Kommentar från ett fan!
29 juni, 2009 kl 29 juni 2009 (19:17)

Michael jackson hade vitiligo men blekte hela sin hy för att inte vara fläckig.. hans barn kommer michael jacksons mamma ta hand om,deras farmor.. den minsta däremot är oklart om farmor, eller mamman som de knappt känner kommer ta hand om.
Barnen är inte hans, det löper väldigt väldigt stora risker att michael jackson är den biologiska fadern till den yngsta, men de andra barnen hade en okänd spermadonator. Han var förälskad i lisa marie presley, inte debbie rowe. Han ville ha barn, no matter what.
Kan också passa på att säga att michael har runt 100 osläppta låtar, som ingen känner till, för att hans barn ska ha det bra, och klara sig med pengar!

http://enjoystamma.blogg.se

Kommentar från maja
5 juli, 2009 kl 5 juli 2009 (12:51)

ang operationerna…vad spelar det för roll? alla kändisar (och andra) skönhetsopererar sig heeela tiden, så dte är inget att ens ödsla tid på att spekulera om, strunt samma helt enkelt! Han och hans läkare har sagt att han hade vitiligo, så det är väl bara att tro det eller hur? Han går ju nästan alltid runt i heltäckande kläder med handskar och allt och det r ju såklart för att dölja fläckarna man får av vitiligo och för att skydda huden mot solen då vitiligo tar bort allt skydd mot solen., och åter ingen, vad spelar det för roll OM man nu hade blekt huden? Vita försöker alltid bli bruna och bruna försöker alltid bli vitare så det är inget konstigt med det.
Syrgastält fick han ha efter en operation under en kort period för att snabbare återhämta sig. Sen åkte den ut. Det har han själv sagt.
Övergreppsanklagelserna är sjuka, och var bara i utpressningssyfte. En sådan människoälskare och världsförbättrare gör inte sådant!

det är sånna där rykten och spekulationer som förstörde hans liv och låt det inte gå ut över hans död utan ge honom ett värdigt slut utan sånt skit. Han förtjänar bättre !

Kommentar från Maia
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (15:30)

Jag hoppas att man får veta vad det egentligen var för en denna MJ men jag tror nog att det snarare gynnar honom, jag tror på riktigt att han var en fin människa som det tyvärr skapades lögner om. Vill även passa på att berömma denna så viktiga blogg.

Kommentar från Elie
6 juli, 2009 kl 6 juli 2009 (20:27)

Hej Ludmilla.Jag råkade halka in på din blogg i samband med MJ bortgång,han har varit min idol sen jag va barn, jag är 33 idag hans musik är det ända som får mig och känna glädje och bra minnen av,sen läste jag din historia och det du går igenom nu,jag vet hur du känner och vad du går igenom just nu,jag förlorade min mamma och min lilla syster i en raket attack i beirut libanon 1986 de gick bort mitt framför mina ögon jag va den ända som kom ut ur det brinnade rummet med brännskador på händer och fötter,6 månader efter flyttade jag och pappa till sverige,jag har träffat massor med folk på bup och vuxen pcyk erfarenhet av det har jag, jag lider av GAD panikatacker ptsd.men jag har haft en lång resa tills jag fick mitt problem identeferat om du förstår vad jag menar,som barn e det svårast som finns när man inte kan sätta ord på saker som sker i hjärnan jag försökte oxå ta mitt liv men blev upptäckt,nu mår jag hyfsat ,hittat rätt medicin och de rätta läkarna där jag känner mig trygg.men resan har varit lång .jag beklagar din historia och det du och din familj går igenom just nu.mvh Elie

Kommentar från rcccmc
25 juli, 2009 kl 25 juli 2009 (13:28)

JAG vill säga I love you Michael I love you I love you I love you so much

Kommentar från rcccmc
25 juli, 2009 kl 25 juli 2009 (13:32)

I LOVE YOU MICHAEL puss o kramar

Kommentar från jenny petersson
27 augusti, 2009 kl 27 augusti 2009 (19:57)

Det är bra om du kan lära dig stava innan du startar en blogg(!)

Kommentar från Magnus
2 september, 2009 kl 2 september 2009 (20:43)

Hej
Han var så smutskastad i pressen. Jag sörjer att världen inte visste vem han var.
Titta på denna: http://www.youtube.com/watch?v=Z2-YB6FYj3w
Han var den störste!

Kommentar från iogtnto
4 oktober, 2009 kl 4 oktober 2009 (4:36)

Mina tankar går till den tragiske Anders Eklund, kanske de hade något gemensamt? Kanske blev han skogstokig? Vad vet man om alla oupptäckta skyddade(?) pedofiler? Kanske bäst att ej veta ibland.

Kommentar från siomlno0
2 december, 2009 kl 2 december 2009 (8:52)

hej dåååååå

Kommentar från minneavmichael
23 december, 2009 kl 23 december 2009 (13:37)

hej ! fin blogg ! besök gärna min minnesblogg till michael jackson – http://www.minneavmichael.blogg.se

Ha en bra dag ! =)

Kommentar från fan of jackson
13 augusti, 2013 kl 13 augusti 2013 (18:14)

Michael var/är ingen pedofil, han opererade näsan 2 ggr & gjorde en grop i hakan, han har en sjukdom som gör hans hud blekare & hans barn är hans riktiga! det har han berättat i hans sista intervju 😉 Hans son Prince har samma hudsjukdom som han har också 🙂

Skriv någonting