Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Weekend utan internet

27 september 2009 (19:57) | barn, livet, resor | av: Ludmilla

Middag för två...

Middag för två...

Den här helgen har jag varit helt utan dator! Johan och jag har varit borta utan barn och haft det lugnt och skönt, så här 7 veckor före nedsläpp : )

Det som slår mig (igen) är hur viktigt det är att vara datorfri ibland. Min älskade IPhone har dessutom gått sönder så jag har inte kunnat kolla någonting alls om någonting…

Det var nämligen så här med min IPhone: Jag tappade den i marken i somras och den fick då en spricka i glaset. Jag kollade om man kunde laga den. Det kunde man, men då skulle man behöva vara utan den i 3 (!) veckor. Det fanns liksom inte på kartan. Jag sökte och fann information om att man kunde åtgärda glaset självt. Jag beställde nytt glas på Mailshop. Snabb leverans av glas med verktyg för bytet. Jag började titta på youtube för att se hur man skulle göra. Det såg dock så otroligt brutalt ut så jag la undan reservdelarna och lät bli.

Inför förlossningen tänkte jag ha med min IPhone med högtalare för att ha musik till. Jag har börjat boa tillräckligt mycket för att tycka att min IPhone också ska vara hel. Så lagningskitet kom fram igen. Jag följde alla instruktioner noga och lyckades efter mycket svett och ont i magen att byta ut glaset. Det är inte lätt ska du veta! Det ser mycket lättare ut på dessa videos än vad det är i verkligheten. Jag fick ihop telefonen efter många om och men också. Till min förskräckelse ser jag att jag knäckt LCD-skärmen. Johan fick vatten på sin kvarn och undrade om jag inte ville lämna in telefonen istället. Nej, för 17, nu vet jag ju hur man gör!

Jag beställde en ny LCD-skärm och fick den nästa dag. Den var betydligt lättare att byta. Men, tyvärr var skärmen svart när jag fick ihop telefonen… Jag misstänkte var felet var. Nämligen att kabel nr 3 skadats när jag satte ihop allt igen. Johan surfade fram Mobilteleakuten och jag fick bita i det sura äpplet. I fredags skickade jag min kära telefon dit så nu återstår att se vad som kan göras…

Nu var det i alla fall lite passande eftersom Johan och jag skulle vara borta över helgen. Och det var bara 45 mail i inkorgen när jag kom hem så det var snabbt avklarat.

Detta med att se till att åka bort tillsammans är något som jag rekommenderar alla att göra. Det gör så gott att få äta god mat i lugn och ro utan att bli avbruten. Man laddar sina batterier och synkroniserar sig med sin partner igen. Pojkarna hade haft en jätteroligt helg med mormor och det var härligt att komma hem till dem igen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Dottern
27 september, 2009 kl 27 september 2009 (20:55)

Härligt att läsa att du haft det så gott. Det är du värd.

kram
.-= Dottern´s last blog ..Sorgens fyra faser =-.

Kommentar från Gunilla
27 september, 2009 kl 27 september 2009 (20:56)

Ha, ha, vi kom till Grekland. inget internet. ingen TV och ingen musik på hotellet. Vi hade bara varandra vi två. Vi fick en underbar avslappande semester. Musik kunde vi höra på barerna på kvällarna. Ett litet internetcafe hittade jag och köpte mig en halvtimme nättid för att kunna skicka mail till barnen och ta en flyktig blick över bloggen.

KRAM
.-= Gunilla´s last blog ..Show me yours and I´ll show you mine 32 =-.

Kommentar från Bella
27 september, 2009 kl 27 september 2009 (22:31)

Ludmilla, jag har en fråga till dig, hur gör man om man vill anmäla en sjukhus avd? du kan läsa min blogg och svara där, eller i mail. Jag behöver verkligen hjälp!
.-= Bella´s last blog ..Till sjukhus personalen på Barnmedicin, MAS =-.

Kommentar från Bella
28 september, 2009 kl 28 september 2009 (5:38)

Tack så mkt!! <3
.-= Bella <3´s last blog ..Save My Best Friend! =-.

Kommentar från anna
28 september, 2009 kl 28 september 2009 (18:58)

håller med om detta! i våran familj har vi sällan mobiltelefonerna på på kvällarna o vi har gott om tid att bara umgås med varandra utan störande avbrott av någon som vill nånting! Vi kan sitta o bara prata, spela nåt sällskapsspel, se nån bra film, äta nåt gott mm så visst håller jag med om att det är viktigt att koppla bort tekniken ibland! Vi gör det medvetet, slow-living hi hi

Skriv någonting