Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Spotify-fredag igen!

4 december 2009 (8:39) | spotify, tävling | av: Ludmilla

Fram till söndagen den 6 dec kl 16 kan du delta i spotifyutlottningen.
Jag lottar ut två invites denna gång.

Läs mer om den helt lagliga gratistjänsten Spotify här… och här…

Du deltar i omröstningen genom att skriva en kommentar om hur du hittat min blogg och hur ofta du besöker den.

Lycka till!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (9:28)

Hur jag hittade hit har jag glömt. Jag brukar läsa varje gång min lista visar att du uppdaterat. En av få jag kollar nästan dagligen, du tillhör en av de som uppdaterar mest.

(Jag har spotify och deltar inte i utlottningen.)
.-= Åsa´s last blog ..Twitter =-.

Kommentar från Cherie och Viggo
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (9:29)

Halloj! Jag vill vara med i utlottningen! Jag hittade din fina blogg genom minnesannonsen för Linnéa. Jag läser varje dag…..

::hoppas hoppas::

KRAM å trevlig helg!

Kommentar från marianne
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (9:39)

Hej! Jag läste om dig i en annan blogg, kommer ej i håg vems.., och då hittade jag hit. Jag läser din blogg nästan varje dag. Hälsningar Marianne

Kommentar från Minna Eriksson
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (12:13)

Hej Ludmilla!
Jag läser den dagligen 🙂
Hittade den när min son fått sin dödsdom och jag googlade på föräldrar som mist sina barn. För att om möjligt få svar på Hur ska man själv kunna leva vidare efter att ens barn dött?
Kram Minna

Kommentar från Anna L
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (14:55)

Hej Ludmilla!
Den här gången deltar jag gärna i utlottningen av en invite.
För närvarande är jag väldigt nyfiken på vad lillasyster får för namn … vilket jag misstänker att ni själva också är.
Hoppas du får en skön helg!

Kommentar från Tommie
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (15:02)

Jag hittade denna blogg när jag googlade självmord för ganska länge sen, och sen dess är jag inne minst en eller två gånger om dagen och läser….har levt med starka självmordstankar många år, men genom din blogg får jag en påmonnelse om hur min familj skule må…
Tack för att du delar med dig av denna otroligt starka händelse…..
Varma kramar

Kommentar från Ellinor Berntsson
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (16:12)

Jag hittade din blogg genom att Katerina Janouch tipsade om den i sin blogg. Jag läser också varje dag, och jag vill gärna vinna en Spotifyinvite!

Kommentar från Gisela
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (17:20)

Jag minns inte hur jag hittade hit..tror att jag sökte en blogg om babysim och då kom hit. Sedan dess är jag hooked. Läser varje dag och du har berört mig massor med din generositet. 1:a dagen jag läste den, satt jag helaa dagen och läste, kände med er, läste igen och kände ännu mer.
Jag är gärna med i utlottningen! 🙂

Kommentar från Hanna
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (17:29)

vill vinna igen så klart.
Hittade hit genom en gemensam vän i samband med linnéas död. Läser så gott som dagligen

Hanna

Kommentar från M…
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (18:22)

Jag hittade din blogg när jag själv var djupt deprimerad under en längre tid och googlade på självmord. Det har hjälpt mig väldigt mycket att läsa vad du skriver och delar med dig om.
Kram!

Kommentar från Anna
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (20:37)

minns inte hur jag hittade dig här men har följt dig ett tag.
håller tummarna för o ”VINNA”
kram

Kommentar från Ann
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (22:05)

Besöker din blog 2 3 ggr dagl vill skriva så mycket, men jag har så låg själv känsla, så tyvärr blir det mest tankar och hopp till dig !,nu med den lilla. varför inte bara kalla henne för ”lillan” PS du ger så mycket kraft o hopp.Kram Ann

Kommentar från Maria
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (22:43)

Jag hittade din blogg förra året runt julaftonsdagarna. Jag hade läst en artikel om att du bloggade, jag kommer inte ihåg om det var i expressen eller aftonbladet.
Så jag gick in och började läsa någon gång på eftermiddagen och satt och sträckläste allt du skrivit till sent på natten.
Jag kände igen mig i så många känslor som du skrev om.
Då kände jag mig inte så ensam..

Jag brukar oftast gå in några gånger per dag när jag kollar datorn för att se om du skrivit nåt nytt : )
Du skriver så bra och din blogg har hjälpt mig i min bearbetning av att ha förlorat min syster.. Tack för att du skriver!!

Kommentar från Pärnilla
4 december, 2009 kl 4 december 2009 (23:19)

Hej Ludmilla! Gratulerar till det lilla miraklet som nu glädjer er familj. Jag hörde först talas om din blogg genom Expressen i december förra året. Jag har själv en dotter som försökt ta sitt liv och är inne på din blogg ungefär ett par gånger per dag. Den har stöttat mig mycket och du ska ha all heder för att du delar med dig av ditt liv. Jag är mer än gärna med i utlottningen.

Kommentar från Andrea
5 december, 2009 kl 5 december 2009 (0:50)

Hej Ludmilla! Jag har aldrig kommenterat tidigare. Jag hittade din blogg någon gång i våras när jag googlade på antingen sorg eller självmord, jag minns inte vilket. Jag blev mycket berörd av det du skrev och grät när jag läste om Linnéa. Jag besöker bloggen ganska ofta, om inte varje dag så flera gånger i veckan. Jag vill säga att det är så bra att du skriver som du gör, så öppet om Linnéas självmord och hur det har påverkat dig. Jag vill också gratulera dig och din familj till er nyfödda och önskar er lycka till i namn-på-hittandet!

Kommentar från Sanna
5 december, 2009 kl 5 december 2009 (8:31)

I mitt huvuvd är detta inlägg säkert det 100 inlägget på din blogg men som syns är det nog de första. Ludmilla, jag har läst här inne så länge nu om både sorg och babylycka.
Jag har tre barn själv men var för lite drygt en halvår sen helt övertygad om att ingen skulle sakna mig eller bry sig om jag försvann. Som tur var fick jag hjälp. I samband med att jag började nysta i mitt liv så sökte jag på nätet om självmord och fann mig efter ett tag här hos dig/er (där jag mer eller mindre slagit rot sen dess). Här innne är jag så gott som dagligen.

Kommentar från Kristin
5 december, 2009 kl 5 december 2009 (9:27)

Jag läser din blogg dagligen. Hittade den för ca 1 år sen då jag googlade på självmord. Hade varit på en föreläsning om självmord och chockades över att svensk självmordsguide låg som nr 1 om man googlade på det, fruktansvärt. Jobbar som sjuksköterska inom psykatrin så jag kommer i kontakt med detta dagligen. Jag är djupt tagen av din historia. Har själv en Linnea 14 år som liksom din kallade sig själv Nea som liten, så det gör kanske att jag tycker det hela känns ännu mer ”nära”. Tack för din otroliga förmåga att skriva, du berör. Du har tidigare antytt att Linnea levde ett dubbel liv, är det något du kommer att förklara ytterligare? Grattis till lillasyster! Kram

Kommentar från Mimmi
5 december, 2009 kl 5 december 2009 (10:23)

Hej Ludmilla! Först och främst vill jag säga grattis till det lilla underverket, hon är så söt.

När jag var femton år blev jag deprimerad. Jag hade självmordstankar och skar mig i armarna för att döva smärtan. Jag berättade tillslut för mina föräldrar och flera år av terapi och medicinering följde med en del återfall.
Nu, fem år senare anser mig vara fri från depression även om det finns en del ärr kvar.
Mitt sätt att bearbeta och skapa distans till det jag varit med om är att sätta mig in mer ämnet, att läsa om människor som upplevt samma eller liknande saker som jag gjort och på så sätt försöka skapa mig en förståelse för fenomenet depression. På så sätt fann jag din blogg. En oerhört stark blogg och en mamma som förlorat det käraste hon har, sitt barn.
Sedan den dagen har jag läst din blogg varje dag. Hos mig lämnar din blogg enorma avtryck. Först och främst ger den mig styrka. Jag har bestämt mig för att verkligen ta hand om mig själv och med all kraft jag kan uppbåda se till att jag inte blir så där ”sjuk” igen. Ett exempel på hur jag skall gå tillväga är att jag behandlar saker och tar tag i saker innan problemen blir för stora att hantera.
Din blogg har även fått mig att börja fundera kring att i framtiden aktivt börja hjälpa ungdomar som befinner sig i liknande situationer som jag själv upplevt. Jag vill finnas där, jag vill vara ett stöd för andra och med min kunskap och mina erfarenheter inom ämnet kunna hjälpa andra.

Så tack, tack för att du fortsätter skriva. Du berör och lämnar avtryck, varje dag.
.

Kommentar från Ludmilla
6 december, 2009 kl 6 december 2009 (21:37)

Alla: Jag blir väldigt glad när jag läser era kommentarer. Det känns stort att ni tycker att det jag skriver gör skillnad. Tack för att ni läser!

Skriv någonting