Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

SMSa när man kör bil

21 december 2009 (10:19) | allmänt | av: Ludmilla

Brukar du köra bil onykter?
Brukar du SMSa när du kör bil?

Var tredje bilist SMSar när den kör bil.
Att SMSa vid bilkörning ökar olycksrisken med 24 gånger… Det är precis lika farligt som att sätta sig bakom ratten när man är alkoholpåverkad. Men när man är full så tittar man mer på vägen än när man SMSar.
Var rädd om dina anhöriga. De vill inte förlora dig!

Tänkvärt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Anna L
21 december, 2009 kl 21 december 2009 (12:24)

Nu inför årets vändpunkt ville jag skicka en kram till dig Ludmilla och en till Linnéa. För att Linnéa har funnits och finns för alla oss babysimmare och till dig för att du gör skillnad för många som lever i närheten av sköra människor.
Kram
Anna

Kommentar från Lena B
21 december, 2009 kl 21 december 2009 (17:44)

Skulle aldrig falla mig in att sms:a när jag kör bil.
Jag undviker även att prata i mobiltfn.
Visserligen är jag kvinna och kan göra flera saker samtidigt, men det finns ju en gräns även för oss…hahaha!

Kommentar från Ronja
22 december, 2009 kl 22 december 2009 (16:00)

Och hur många använder bussbältet? Jag tycker det är oansvarigt att slarva med bältet på bussen, eftersom man riskerar både sitt eget OCH andras liv…

Kommentar från ullrika
23 december, 2009 kl 23 december 2009 (15:41)

joo.. förr hände det att det gick iväg ett sms även när jag satt bakom ratten. nu, med en touchmobil, är det stört omöjligt… apropå Ronjas kommentar så jo, jag är ”töntig” och använder bussbältet faktiskt! men det brukar typ bara vara jag och nån liten tant som gör det!
.-= ullrika´s last blog ..23.12 – om en tråd i läppen och mycket värre saker än så. =-.

Kommentar från T.
20 januari, 2010 kl 20 januari 2010 (22:19)

Ja, det är sant det angående smsande under bilfärd. Man får inte vara självisk.

Skriv någonting