Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Dag 7-GI

12 juli 2010 (21:36) | vikt | av: Ludmilla

Ännu en varm dag! Det är inte bara jag som tycker det är svårt att röra sig i den här värmen. Det är nog klokt att inte anstränga sig för mycket när det är så varmt. Kombinationen minimalt med kolhydrater och hetta gör nog att man ska ligga lågt med för mycket motion! Jag hoppade faktiskt över promenaden idag.

Lunch: Ceasarsallad med stekt kycklingfile stekt och skuren i skivor. Romansallad. Stekt bacon i små bitar. Färdig ceasarsalladdressing (obs – ej någon smalvariant).

Mellanmål: En näve cashewnötter, Brieost, Taleggio och Gorgonzola (Tack Håkan och Sara!)

Middag: Fläskytterfilé fylld med soltorkade tomater, basilika och vitlök (hackade). Parmaskinka lindad runt om. Helstekt i stekpanna och sedan färdigstekt i ugn. Till detta en grönsakslåda: lök, vitlök, purjolök fräst i smör. Tillsätt krossade tomater. Koka ihop. Blanda ägg och en smakrik ost och häll över röran. Ställ in i ugn så att den stelnar.

Imorgon blir det vägning. Då har det gått en hel vecka! 🙂

Hur har det gått för dig idag?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från ak
13 juli, 2010 kl 13 juli 2010 (12:02)

Dag 13 för mig. Tar det lugnt med motionen, fixar inte värmen. Då jag mådde såpass dåligt, har jag infört en liten del kolhydrater, i form av fullkornspasta och tycker att jag mår bättre. Dock, inga sötsaker, läsk, kakor, glass eller liknande. Har fungerat rätt så bra utan, bara lite sug emellanåt.
Har provat att helt utesluta kolhydrater vid 2 olika tillfällen. Känner att jag inte klarar av det, är bara en pina hela tiden. Så jag har letat vidare efter en kost som kan passa mig, där jag mår bra och också går ner x antal kilo. Tror det lutar åt en GI variant, även om jag gör mina egna små justeringar ;
Tror det är jätteviktigt att man hittar en kost som man mår bra med, inte bara upplever att man plågar sig och mår dåligt i sin tur av det.
Hur känns det för dig själv Ludmilla? Mår du väl av GI och känns det som det funkar för dig?

Kommentar från Kristina
13 juli, 2010 kl 13 juli 2010 (13:52)

Äter efter tallriksmodellen och mår bra. Aldrig varit överviktig. Dock så tär värmen, tar mina vanliga jogging- eler cykelturer sent på kvällen.

Kommentar från Mia
13 juli, 2010 kl 13 juli 2010 (21:48)

Du har inspirerat mig! Har just avklarat dag 2! Ägg o keso o kaviar till frukost. Fläskfilet, sallad, avokado och mosarella till lunch. Äpple o hasselnötter till mellanmål. Sill, ägg, brieost, serranoskinka till middag. Lite jordnötter till TVn. Men jag är ganska hungrig faktiskt, men det vänder väl förhoppningsvis. Får man äta riktigt grovt fullkornsbröd? Eller är det no no på alla kolhydrater?
Mia

Kommentar från Ludmilla
13 juli, 2010 kl 13 juli 2010 (21:55)

Mia: Heja dig! Du får äta så mycket proteiner som du vill! Hoppa över brödet de första 2 veckorna!

Kommentar från Mia
14 juli, 2010 kl 14 juli 2010 (18:53)

Tack för pepp! Jag har just ätit mig mätt på grillad kyckling, en härlig sallad och mosarella! Till lunch åt vi omelett, skinka, fetaost och sallad. Jordgubbar o grädde till mellis, men det kanske är för sött… (inget externt socker) men som jag förstår har ändå jordgubbar högt GI, så jag åt inte så många!
Ludmilla, du är en sann förebild, på alla plan! Heja dig och tack för all inspiration, som entreprenör, visionär, mamma, positiv inställning, att följa sitt hjärta, ja, det mesta.

Skriv någonting