Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Att kunna klippa sig

6 oktober 2010 (13:06) | livet | av: Ludmilla

Det fanns hår att klippa i alla fall...

Nu har jag varit och klippt mig för första gången sedan Emelie rakade av mitt hår i januari. Sista cellgiftskuren var den 11 maj och då hade jag fortfarande hår kvar, men det var väldigt glest. Det fortsatte ramla av några veckor till, men sedan vände det.

Nu fick jag en frisyr, istället för den konstiga hårmössan jag haft ett tag. Jag fick lite färg och lite slingor också. Det är väl bra.

Jag kan inte påstå att jag är nöjd med mitt utseende just nu. Men, för att tänka positivt: Jag har ju i alla fall hår att klippa nu! 🙂

Min frissa tror att jag kommer att kunna sätta upp håret till sommaren igen.
Till dess är det bara att vänta. 1 cm per månad ungefär…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Vaia A
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (13:16)

Hej Ludmilla!.Jag tycker ser bra ut,snygg.Härligt att kunna klippa sig och få lite liv i håret ochså.Ha det gott och du ska veta att jag har dig mkt ofta i mina tankar så var rädd om dig.Kramar om<3<3

Kommentar från Bella
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (13:49)

Det blev ju fint! 🙂

Kommentar från Lellan
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (14:10)

Snyggt!

Kommentar från Tuija
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (14:23)

Jag tycker du ser väldigt fräsch ut på kortet. Härligt att kunna gå till frissan igen!

Kram Tuija

Kommentar från lena siljebo
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (14:46)

jag tycker att du ser fin ut! Bra saker sker ju också! kram

Kommentar från The wish star
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (15:08)

Hej!

Vi har startat en insamling för Rosa bandet via cancerfonden. Vi tycker det är viktigt att man hjälper andra, för man vet aldrig vem det kan drabba. Stöd du också, varje bidrag är viktig! Klicka på länken nedan:

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=4135

MVH // The wish star

Kommentar från Emma-Lou
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (15:13)

OM du försöker att glädjas och må så bra som möjligt, så kan håret komma att växa mer än 1 cm per månad! (är frisör och kan den där biten). Dessutom ska du få i dig allsidig kost, där B-vitamin, proteiner och andra ämnen är viktiga. Allt om hår finns på min blogg om du vill läsa hur du ska få längre hår, skrev ett inlägg om det tidigare i veckan!

Måste bara tala om att jag tycker att du är jätteduktig som går igenom allt detta.

Allt bra med dig/er annars? Kram.

Kommentar från Catarina
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (16:39)

Du ser jätte tuff ut i din korta frisyr. Skitsnyggt helt enkelt =) Men förstår om man haft längre förr är det de man känner sig mest bekväm i. Själv klippta jag av mig nästan allt för jag inte längre orkade fixa med det och stortrivs =)

Det är säkert en bra bit på väg till nästa sommar, går ju rätt snabbt när det väl sätter fart.
Kramisar

Kommentar från Linda
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (20:33)

Vet du vad – jag tycker att du är skitsnygg i ditt korta hår!! 🙂

Men samtidigt vet jag precis hur du känner dig. Jag har själv alltid haft långt hår. Nu har det vuxit ut till en kort frisyr. Eller ja, just frisyr är det ju inte heller. Mer som en ”hårmössa”! Men samtidigt är jag glad över att ha hår på huvudet igen. Att slippa peruken. Tyvärr är jag även rädd att kanske förlora håret igen i nya cellgiftskurer… vill verkligen inte det!!

Kramar!!

Kommentar från Ann
6 oktober, 2010 kl 6 oktober 2010 (21:51)

tYCKER DU ÄR JÄTTEFIN,kramisar från en som beundrar dig!

Kommentar från Lillemor
7 oktober, 2010 kl 7 oktober 2010 (4:57)

Du passar i kort hår Ehliens mamma

Kommentar från P
7 oktober, 2010 kl 7 oktober 2010 (7:15)

Härligt frisyr, passar perfekt till hösten!!!
hur går det med Gi?
=)

Kommentar från Trebarnsmamman
7 oktober, 2010 kl 7 oktober 2010 (8:57)

Jag tycker du är fin i kort hår! Jättefin faktiskt. Men sedan är det ju så att lite av identiteten sitter i håret så jag förstår om du vill återgå till din gamla frisyr.

Kommentar från Anne
7 oktober, 2010 kl 7 oktober 2010 (11:32)

Du är jättefin! Visst känns det härligt att få håret tillbaka. Mitt ligger som en silvergrå (trodde jag var blond..tji fick jag!) silkesmatta på huvudet och har klippt mig runt öronen själv än så länge. Inget att gå till frissan med…och det roligaste är att jag fått tillbaka mina ögonbryn och fransar, inte helt men nästan. Utan dessa känner man sig helt personlighetslös.
Nu är det bara vikten att jobba med också……men du kämpar på.
Kram från Anne!

Kommentar från Lisa
7 oktober, 2010 kl 7 oktober 2010 (12:19)

Känner igen mig i det du skriver att man inte är nöjd med sitt utseende när det gäller håret. Jag har alltid (nästan) haft långt tjockt hår och att du tvingas till, som nu, ett kort hår på utväxt känns lite som ett straff. Såklart går det inte att mäta sig med straffet att ha fått sin cancer och jag vet att jag inte borde vara så ytlig som tänker såhär.
Men faktum är att dessa tankar blandas med min rädsla för återfall och nya behandlingar när det borde vara det sistnämnda som vore den största tanken just nu.

Hoppas ditt (och mitt) hår växer ut supersnabbt. Tycker du är så fin i ditt långa hår på bilden där du är bredvid din dotter. Så jag hoppas du snart får se ut så igen för jag förstår att det är så du vill ha det.

Kram Lisa (Shakiro på forumet)

Kommentar från Nabil
29 oktober, 2010 kl 29 oktober 2010 (14:28)

Hejsan! Jag heter Nabil och har följt din blogg ett tag. Den är ytterst intressant, minst sagt.

Jag ville bara önska dig det bästa. Hej!

Kommentar från Beckie Jeancharles
12 februari, 2011 kl 12 februari 2011 (13:11)

Hm, I am ok with this but still not 100 % convinced, thus i am going to research a little more.

Skriv någonting