Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Resan till USA – del 3

27 oktober 2010 (19:54) | resor | av: Ludmilla

Janet Evans (olympisk medaljör x flera) var mamma till ett barn som simmade i Johnnys simskola så vi träffade henne vid poolkanten en dag. Hon bjöd då in oss att komma till hennes bostadsområde (gated community) där de har en strand. Mycket generöst. Jag hade först förväntat mig att komma just hem till henne, ett hus på stranden, men riktigt så var det inte.

Området låg vid Laguna Beach och hade en vakt som kontrollerade att vi hade tillstånd att åka in i området. Vakten hade fått våra namn. Vi letade upp vägen ner till stranden och kånkade ned vårt pick och pack. Vi hade fått låna ett partytält för att ha lite skugga så det var inte lite att kånka på!

På väg ner till stranden

Bra med soldräkt!

Surfa!

Efter 5 dagar i Orange County var det dags att resa vidare. Vi skulle nu resa öster ut genom Kalifornien och till Arizona. Vi delade upp bilturerna på rutter om 4 timmar vardera. På vägen dit stannade vi till i Calico Ghost Town. Det var en gammal gruvstad som sedan övergavs när det inte fanns mer att hitta. Husen stod kvar som då plus att man byggt upp ytterligare hus för att spegla hur man levde på den tiden. En riktig vildavästernstad!

Calico Ghost Town. Mitt ute i ingenstans.

Här fanns en del att göra, t ex att vaska silver.

Sedan gick vi in i gruvan. Spännande!

Kort sagt: En spännande dag!

Det ser nästan ut som en kuliss, men det är det inte...

Vi åkte sedan ytterligare 4 timmar och sov över på ett typiskt amerikanskt motel.

Nästa morgon körde vi vidare mot Grand Canyon. Fortsättning följer…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sandra
28 oktober, 2010 kl 28 oktober 2010 (1:02)

Tänkte på, fick killarna bara ledigt så där mitt i terminen flera veckor? Det är ju det man har lov till och det sägs ju att skolan är ganska restriktiv med ledighet numera. Kan Sophie redan gå vid bara 11 mån? Kortet med soldräkten var verkligen bra, det tycker jag ni ska förstora!

Kommentar från Malin
28 oktober, 2010 kl 28 oktober 2010 (9:24)

Vilken kropp sonen som leker med Sophie har! Ser stark och sund ut. Grattis till honom för dom generna (för jag antar att han inte bor på gymmet och bara dricker ägg hela dagarna). 🙂

Skriv någonting