Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Färdigrehabiliterad!

18 december 2010 (22:54) | Cancern, sjukdom | av: Ludmilla

På god väg!

Igår var sista dagen på min rehabilitering på Mälargården.
Det har varit mycket bra 2 veckor!

Egentligen skulle alla som varit med om något livsomvälvande få vara med om detta. Jag valde ju att endast vara där under dagarna för att komma hem till familjen på kvällen. Det fungerade faktiskt väldigt bra. Jag kunde fokusera på aktiviteterna på Mälargården på dagen och på familjen på kvällen.

Jag åkte till Mälargården så att jag var där kl 9 när morgongymnastiken började. Därefter fortsatte jag med yoga 45 min på egen hand och sedan 45 min i gymmet de dagar vi inte hade gruppsamtal på förmiddagen. Efter en stunds vila eller en promenad var det lunch. Efter lunchen hade vi bassängträning 1 h. Sedan var det ibland någon föreläsning på em.

Jag åkte hem så att jag kom hem lagom till middagen.

Jag trodde nog att jag skulle hinna göra massor med annat i ”dödtiden”, men det blev inte många minuter över faktiskt. Jag hade med mig en del böcker och de första dagarna släpade jag datorn fram och tillbaka utan att öppna den en enda gång.

Men det jag gjorde var att jag började lyssna på Dan Browns ”Den förlorade symbolen” på CD i bilen. Jag har hunnit igenom hälften och måste nu absolut få in den i min iphone så att jag kan fortsätta lyssna på ett bra sätt. Den är jättespännande!

Min kropp har blivit väldigt mycket starkare under dessa veckor. Jag kunde öka både tiden och belastningen i min träning rejält. Jag har bara gått ned ett kilo under tiden men jag gissar att det ändå blev mycket omvandling av fett till muskler. Jag ser mycket stor skillnad när jag tittar i spegeln!

Nu gäller det bara att fortsätta att träna även i fortsättningen.

Vi hade 5 tillfällen med gruppsamtal med en mycket duktig terapeut. Det handlade om att förstå den process man befinner sig i och vad man kan förvänta sig av sig själv och omvärlden när man ska tillbaka till ett ”normalt liv” efter cancern. Terapeuten har själv haft bröstcancer så hon visste vad hon talade om. Livsomställningsprocessen efter en livskris är viktig att förstå så att man inte blir besviken på sig själv och sin omgivning. Jag kommer att återkomma med ett inlägg om detta.

Jag känner mig nu mycket mer rustad för att återgå till mitt liv. Jag kommer att sluta vara sjukskriven vid årsskiftet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Annika S
18 december, 2010 kl 18 december 2010 (23:34)

Härligt! Din inre och yttre skönhet lyser om dig verkligen, Ludmilla!
Kram/ Annika

Kommentar från Soulsister
20 december, 2010 kl 20 december 2010 (7:05)

Så härligt med så mycket positiv energi jag känner från detta inlägget. Jag är jätteglad att du är på banan och känner dig starkare. Jag önskar också alla kunde få tillgång till den typen av rehabilitering, tyvärr finns den inte tillgänglig för alla 🙁

kram

Kommentar från Kristina
20 december, 2010 kl 20 december 2010 (17:26)

Åh vad roligt att det blev bra för dig och att du kunde njuta och känna att det var en positiv händelse som gav mycket. jag önskar så att det ska finnas ngn from av rehab när o om jag blir klar behandlad,. men ve. Var det från t att Ac landsting är snåla. Var det från landtinget du fick det? Elllr var det ngt du sökte från ngn fond?
alt gott till dgi från Kristina i Umeå

Skriv någonting