Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Alla är sjuka…

14 mars 2011 (13:45) | sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Jag skrev i förra veckan om Sophies magsjuka. Det var bara början. Jag ska ta mig tid att beskriva vad som hände inom ett par dagar. Sophie blev väldigt sjuk och vi besökte akuten två gånger men jag är mycket kritisk till hur vården sköttes.

Jag blir orolig för hur den svenska sjukvården utvecklas med neddragningar och åter neddragningar…

Idag måndag är hela familjen Rosengren hemma, mer eller mindre däckade i olika varianter av vinterkräksjukan.

Men solen skiner i alla fall. 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (15:49)

Nämen fy sjutton! Stackars er. Det finns ju inget värre än denna sjuka. Hoppas ni kryar på er snabbt och att detta blir ett minne blott.

Ja sjukvården idag den är ett ämne för sig =) Sitter själv just nu och anmäler ett mycket otrevligt möte jag haft via dem. Många bäckar små och till sist får man nog. Man betalar för att få vård och när man blir illa, nonchalant mött gång på gång då är det brister nånstans som måste fram. Vad det beror på neddragningar, less personal eller???? Men jag har börjat rapportera in det otrevligheter vi haft för jag är less . Nånstans hoppas man att ett ögonbryn höjs och att det sker förändringar. Man får inte slarva och har definitivt ingen rätt att vara otrevlig mot patienterna. då är det fel man på plats och de borde kanske tänka om..är detta det jobb jag är ämnad för?

Krya på er i massor och hoppas det är snabbt övergående UHU!

Kommentar från Ludmilla
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (16:23)

Catarina: Ja, det är precis som att man ska skämmas för att man kommer som patient. Man blir inte behandlad som en människa… Men sjukvårdssystemet med landstingsorganisationen är gjord för att slå ifrån sig. Ju färre som söker desto bättre…

Kommentar från Linda
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (18:04)

Fy, magsjuka klarar man sig lätt utan!! Vi hade ju också en omgång för några veckor sedan då hela familjen däckade i eländet. 🙁 Det verkar inte vara många familjer som har klarat sig undan magsjuke-smittor denna vintern. Tycker att var och varannan man pratar med har haft det.

Neddragningar inom sjukvården är ingen höjdare. Har själv märkt av det vid flera tillfällen.

kram Linda

Kommentar från Catarina
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (18:20)

Ja Ludmilla, idag känner man sig som man kommer och är till besvär när man uppsöker vården. Man kan på en hand räkna det gånger som varit bra och de tär skrämmande. Men det lustiga är att så fort man kommer från denna landstings gräns t.e.x Stockholm så är det ett helt annat klimat. Pga mina skador har jag varit tvungen in på ett antal undersökningar så även min dotter. Har med remissen i handen valt Stockholm då jag fått nog här. Huddinge, Sofia Hemmet, Läkarhuset Odenplan, Löwenströmska mfl. Inte en enda gång har vi blivit otrevligt bemötta. Utan en helt underbar mentalitet. Varför skiljer det sig så bara 7 mil undrar man?

Kommentar från Ludmilla
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (19:58)

Catarina: Det sitter i väggarna på Ackis… Känslan är att man ska vara väldigt tacksam över att få jobba där samtidigt som arbetsvillkoren är undermåliga rakt av. Folk vågar inte kritisera utan har känslan av att de kommer att förlora sitt jobb då. Den här mentaliteten genomsyrar allt och visar sig även till patienterna.

Kommentar från Anna
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (22:01)

Ååå, krya på er allihopa! Tänker på er! Kramar

Kommentar från Catarina
14 mars, 2011 kl 14 mars 2011 (22:03)

Ja jag kan nästan tro att det är på det viset. Skrämmande då man sett en sådan markant förändring senaste åren på bemötande och vården. Det finns några avdelningar där den gamla andan finns kvar och det är hjärt, infektion som jag sett. Där är det vård som vård ska vara än så länge iallafall. Något jag blev riktigt upprörd över var när min dotter hamnade på AVA och blev inlagd där…är man allergiker finns ingen mat, fika, frukost att få. Detta har tagits bort helt för den gruppen människor. Hon hamnade där och behövde snabbt få upp blodsocker ihop med glukos dropp och det var jag som mitt i natten och till frukost fick åka iväg från sjukhuset och inhandla mat. Alla allergiker får alltså inte mat om man blir inlagd? Det blir ställda på glukosdropp. Jag i frågasatte om man då blir långvarigt inlagd så tyvärr är det matlåda hemifrån eller enbart ett glukos dropp. Det skrämmer mig.
Näe man får verkligen tacka sin lyckliga stjärna så länge man håller sig så pass frisk att man slipper uppsöka vården. Men ändå hemskt att man ska behöva känna så då det är en instans man verkligen ska ha förtroende för.

Men mest trist är det ständiga bemötande man får. Minns en gång vi var försenade till ett besök och jag sprang för min dotter för att hinna in till avdelningen så det inte trodde vi inte skulle komma. Anmälde henne och fick en föreläsning som hette duga i luckan. Att jag minsann kunde inte bara komma här och anmäla en 16 åring utan att hon var med och fick en föreläsning även om barnkonventionen att den minsann sa att en 16 åring skulle tala för sig själv. Jag trodde inte mina öron och blev så arg att jag höll på att göra min olycklig. ville ju bara förklara att vi var på väg in men jag sprang före för min dotter som inte kunde springa för sin astma. Ja vad säger man??? *skratt*

Kommentar från Madde
15 mars, 2011 kl 15 mars 2011 (10:01)

Ja det är galet hur sjukvården bedrivs idag speciellt på Akkis. När min Melissa var tre månader och hade svårigheter med andningen var det en sjuksköterska som kom till vårt rum tog en vikt på henne på en våg som knappt fungerade samt tog en temp. Hon gick och kom tillbaka efter 30 min och sa att jag är inte ett dugg orolig för eran dotter ta en alvedon från oss och åk hem igen… Men man hörde tydligt att hon hade det kämpigt med andningen. Så vi åkte hem och kom tillbaka någon timme senare då tog de emot henne akut och gav henne andningsmask direkt! Ja blev så arg på dom och skrek åt dom vad de är som krävs att det ska göra något. Ska man behöva komma in med en död unge i ens armar in dit för att de ska börja reagera???… Det är SINNES SJUKT!!!!

Kommentar från Ludmilla
15 mars, 2011 kl 15 mars 2011 (10:03)

Madde: Sjuksköterskan har inte rätt att skicka hem er utan att en läkare har gjort en bedömning. Det där var inte ok!

Kommentar från Catarina
15 mars, 2011 kl 15 mars 2011 (12:37)

Madde: Var med om nått liknande när min tjej var 4 år. Blev hemskickad med 4o,8 i temp och svåra smärtor i underlivet med att ta alvedon och fylla badkaret med ljummet vatten och åka från kant till kant och skölja slidan??????? Dagen efter var hon ännu sämre och vi åkte till en annan akut , då hade hon njurbäckeninflammation som krävde inläggning. Å detta är bara en av massa felbedömningar genom åren. Näe man är verkligen rädd!

Skriv någonting