Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Begravning och Morfar Räv

25 november 2011 (10:09) | barn, döden, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Idag är det farfars begravning.
Barnen är helt ok med det och det känns inte traumatiskt.

För några veckor sedan fick jag ett paket av Linda Kling. Hon miste sin pappa och sin sons morfar för ett par månader sedan. Hon skrev då en bok till sin son för att hjälpa honom att bearbeta sorgen efter sin älskade morfar.

Sophie älskar boken. Vi byter ut orden morfar till farfar. Linda har illustrerat så fint och skrivit så fint. Så enkelt och helt rätt för ett litet barn. Jag hoppas verkligen att något förlag vill ge ut boken. Den är så viktig! Vi måste prata mer om döden och vi måste lära våra barn hur man hanterar sorg.

Morfar Räv av Linda Kling

Fast morfar inte längre syns så vakar han hela tiden över sin familj.

Tack Linda!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Självmord-om att kämpa
26 november, 2011 kl 26 november 2011 (13:22)

Hade jag varit förälder så hade jag tyckt det var underbart med en sån bok. Tror det är en fantastisk bearbetning i att läsa en sådan bok när man är liten och har förlorat någon nära. Att man får läsa om samma situation fast i en annan (räv)familj gör att man förstår att det är något som faktiskt kan hända, och inte något jättehemskt som har hänt bara i just ens egen familj. Tror inte det känns lika ensamt då. Och man blir guidad i hur man kan tänka och känna på ett bra sätt.

Blir bara så glad när jag ser sånt här som verkligen betyder något och gör nytta!

Kommentar från Inkan o Ligan
26 november, 2011 kl 26 november 2011 (16:34)

Vilken fin bok. Kram

Kommentar från Angelica
26 november, 2011 kl 26 november 2011 (21:25)

Det verkar vara en väldigt bra bok. Tack för tipset och hoppas att allt gått bra!

Kommentar från Linda Kling
26 november, 2011 kl 26 november 2011 (22:33)

Så glad jag blir att boken kommer till nytta.
Jag hoppas också att ett förlag ska nappa snart, för det behövs verkligen denna typ av bok på marknaden.

Hoppas begravningen blev fin och att ni fick ta ett bra farväl av farfar.

Skriv någonting