Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Efterlysning: Föräldrar som förlorat barn i självmord!

14 maj 2012 (17:48) | att hjälpa andra, barn, död, självmord, sorg&saknad | av: Ludmilla

Jag har fått ihop över 90 föräldrar som förlorat barn i självmord men skulle väldigt gärna vilja ha fler att inkludera i studien som ska klargöra hur sorgeprocessen ser ut och vilka faktorer som påverkar sorgeprocessen.

Med barn avses inte enbart personer under 18 år. Alla som förlorat barn i självmord är välkomna att delta. Båda föräldrarna får gärna delta.

Studien består av en webenkät med frågor. Man får en länk att klicka in sig på. Studien är helt anonym.

Tidigare studier visar att sörjande föräldrar gärna vill hjälpa till och de flesta har inget problem att prata/skriva om sorgen utan tvärtom tycker att det känns bra att kunna göra något konkret av den erfarenhet man nu fått.

Resultaten kommer att ligga till grund för konkreta förslag till hur man ska bemöta föräldrar som mist barn.

Känner du någon som mist ett barn i självmord eller är du själv den föräldern så maila mig! kontakt@ludmilla.se

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Ludmilla

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catharina Ferm
15 maj, 2012 kl 15 maj 2012 (10:42)

Hej Ludmila!
Jag sitter på jobbet, är medicinsk sekreterare sedan 23 år (är 47 år idag). Jag letade efter ett preparat och googlade när jag hamnade på din sida.
Ingen kan läsa detta oberörd.

Jag har själv 4 barn (2 egna sedan tidigare äktenskap och nuvarande man har 2 sedan tidigare). Det måste vara en förälders värsta mardröm att vara med om det du och många andra upplevt. Jag skänker en varm kram till dig och tackar för att du delat med dig i din blogg. Då jag är på jobbet blir detta kort, men jag skriver igen! /Catharina . PS Hoppas du och din familj orkar vidare.

Kommentar från Min berättelse
15 maj, 2012 kl 15 maj 2012 (20:02)

Hej, Känner att min kommentar inte kommer på rätt inlägg här, så du får gärna flytta den om du vill.. :/ Ville bara säga att jag kommer börja med att ha lite utmaningar på min blogg. Vore kul om du vill vara med, eller om det kommer med folk via den den här kommentaren! 🙂 Den första lägger jag upp på söndag så titta in då!

Skriv någonting