Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

800 tjänster bort på KS gör det nog inte bättre…

20 juni 2012 (21:16) | sjukvård | av: Ludmilla

Stämningen är dämpad och oron stor på Karolinska universitetssjukhuset efter tisdagens besked att motsvarande 700-800 heltidstjänster ska bort för att få ekonomin i balans. Kostnaderna måste minskas med 650 miljoner kronor inför 2013, och det är personalkostnaderna som ska stå för den största delen, 400 miljoner kronor eller 700-800 helårstjänster, enligt sjukhusledningens åtgärdsplan.

Detta står att läsa i Läkartidningen idag.
Det gör nog inte att det blir bättre… med tanke på gårdagens besök…

Suck!

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
21 juni, 2012 kl 21 juni 2012 (9:11)

Kontentan av detta blir sämre sjukvård och mer fel, lidande osv för den sjuke. Iallafall i den vård som inte räknas som högprioritet som cancervård, hjärtvård etc. Men alla vi med ortopediska diagnoser såkallade slask diagnoser har ju fått det enormt sämre. Man blir ju inte trodd ens och det tar år att få hjälpen. Alla har inte heller råd att ta till privat vård vilket idag har hög standard av det jag sett. Näe jag tycker sjukvården är läskig idag och trots att jag valsat i hjulet i över 15 år har jag fått sjukhusskräck efter dessa år av försämring. Hoppas verkligen det vänder!

Kommentar från Ludmilla
21 juni, 2012 kl 21 juni 2012 (21:44)

Det måste göra det snart… men inte utan att patienterna protesterar!

Kommentar från Catarina
21 juni, 2012 kl 21 juni 2012 (22:59)

Nej det är ju precis det vi måste göra. Men tyvärr orkar inte eller vågar inte människor. Många tiger och lider och det är synd. Tillsammans skulle vi vara starka om vi gick ihop oj oj! Men jag hör på människor man pratar med det ”gillar läget” bara och väntar och väntar men så händer det ju inget, då uppmärksammas ju inte detta och den usla vården på många ställen bara fortsätter på människors bekostnad med hälsa och till och med liv. Vet inte hur man ska få folk att reagera, säga ifrån att nu är det nog??? Själv har jag varit ut i tidningar , anmält mm osv osv och visat mitt missnöje men ett fåtal räcker ju inte..2 veckor senare är det glömt. Det är en skrämmande framtid tycker jag.

Skriv någonting