Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Årets upplänning 2012

13 december 2012 (18:30) | att hjälpa andra, Cancern, sjukvård | av: Ludmilla

I Uppsala utses läsarnas upplänning i Uppsala Nya Tidning (UNT).

En av kandidaterna är Helena Lundbäck som jag skrivit mycket om. Helena fick cancer i tjocktarmen som sedan spred sig i buken och bukhinnan. Den behandling som hon skulle behöva finns på en privatklinik i Uppsala men av olika prestige– och politiska skäl hänvisades hon till Frankrike vilket är mycket mer besvärligt och även dyrare för skattebetalarna. Johan och jag startade då en insamling som gav Helena ett stort bidrag till att själv bekosta operationen i Uppsala.

Nu har det gått 3 månader sedan operationen och Helena är tillbaka i arbetet på deltid.

Helena skrev en insändare till UNT (läs här…) och har kämpat otroligt hårt för att andra inte ska behöva ha det som hon haft det. Hon har helt osjälviskt och altruistiskt vägrat att bara finna sig i att det är så här det är.

Jag tycker att hon är värd all uppmärksamhet.

Vill du också rösta kan du göra det här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från catarina
14 december, 2012 kl 14 december 2012 (12:35)

Jag har faktiskt röstat på henne =) Tycker hon varit en kämpe och en person som skall ha äran. Att vara så sjuk och få kämpa för att få vård då alla löjliga lagar, prestiger och allt vad det heter stod emot henne.skamligt är ordet för det! I en sådan fruktansvärd situation som hon var i så ska hon absolut bli åtrets upplänning tycker jag.

Skriv någonting