Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Att försäkra sig

24 april 2013 (14:28) | sjukdom | av: Ludmilla

När jag förlorade Linnéa sjönk jag djupt ned i ett icke-fungerande tillstånd. Jag kunde inte förmå mig att göra ens de enklaste sakerna. Allt kändes oöverstigligt. Allt kändes tungt. Allt var smärtsamt.

Jag blev sjukskriven, men i och med att jag var egen företagare så var det ju frågan hur det skulle gå.

Sommaren innan Linnéa dog så hade min försäkringsmäklare envisats med att få träffa mig och uppdatera villkoren så att jag skulle ha rätt lön osv. Jag hade varit väldigt svår att nå. Just då kändes det väldigt avlägset att jag någonsin skulle behöva bli sjukskriven. Jag är nu efteråt väldigt tacksam över att han låg på så mycket som han gjorde.

Jag hade försäkrat mig så att om jag skulle bli sjukskriven så skulle försäkringen betala mellanskillnaden mellan sjukpenningnivån och min ordinarie lön. Det var väldigt skönt!

När jag 1,5 år senare fick cancer så behövde jag inte heller vänta i karenstiden utan försäkringen klickade in direkt.

Mitt råd är därför att alla ska se över sina försäkringar. Hur skulle livet se ut om du blev sjukskriven? Har du någon olycksfallsförsäkring? Sjukförsäkring? Livförsäkring?

Tycker du som jag att det är en djungel och att man inte vet vad man ska välja så finns t ex insplanet där man kan jämföra olika försäkringar och hitta den som passar en bäst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tofflan
24 april, 2013 kl 24 april 2013 (14:59)

Inkomstförsäkring är väldigt bra att ha ifall man, som jag, från en dag till en annan blir av med jobbet…

Kommentar från Thérèse
24 april, 2013 kl 24 april 2013 (19:39)

Eller så kan man hamna i den situation jag är i: jag var sjuk från 18-24 och förtidspensionerad som 19-åring. Sedan sju år tillbaka är jag frisk och fullt fungerande, men inget försäkringsbolag är villig att teckna sjukförsäkring. Jag kan bara teckna olycksfalls- och dödsfallsförsäkring. Det är en ganska besk karamell att suga på.

Kommentar från Karin
25 april, 2013 kl 25 april 2013 (10:04)

Min dotter är nu 22 år och har haft ett självskadebeteende sedan fjorton – femton års ålder. Hon har gått i samtal inom psykiatrin men inte blivit bättre. Under sista året har hon blivit mycket mycket sämre och de sista åtta månaderna försökt att ta sitt liv fyra – fem gånger. Den sista gången i förra veckan då vi så när höll på att mista henne efter en överdos tabletter. Det var på håret att hon hade klarat sig då hjärtat inte ville vara med och hon var medveteslös. Nu letar vi föräldrar och Es syster desperat efter en ordentlig hjälp för vår älskade flicka / syster. Har hört gott om Lenagården! Vad tror du om det?
Dottern är inte helt ovillig på ett göra ett studiebesök på behandlingshemmet men OM hon accepterar en vistelse där och OM hemmet själva anser att E ska få hjälp hos dem, så återstår den stora frågan: Vem ska betala?! Vilken läkare kan skriva ut ett intyg….Många frågor, många funderingar och förtvivlade föräldrar.

Kommentar från Anna
26 april, 2013 kl 26 april 2013 (7:43)

Kostnad för beh.-hem kan antingen betalas av landsting eller kommun (ofta delar dessa på kostnaden). För att detta ska ske behöver till exempel hennes behandlande läkare remiterar henne till Lenagården och att ett beslut tas gällande vem som ska stå för kostnaden. En del av kostnaden kan din dotter komma att få stå för själv (80 kr. per vårddag, som på sjukhus). Ta kontakt med patientansvarig läkare, om någon sådan finns och diskutera din dotters ärende med denne.

Lycka till och jag hoppas verkligen att er dotter/syster snart får må bra.

Kommentar från Resa
26 april, 2013 kl 26 april 2013 (19:00)

Ja, håller med! Det är viktigt att kolla över sina försäkringar.

En annan försäkring som man också bör kolla över är sin reseförsäkring. Hemförsäkringen är ofta bra, men olika bolag har olika Blir man sjuk på sin resa är det därför viktigt att veta vad som gäller.

Skriv någonting