Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Livet lunkar på

12 januari 2014 (14:29) | Linnéa, livet | av: Ludmilla

Det är verkligen märkligt hur livet kan fortsätta trots allt som har hänt. Johan och jag påminner varandra ofta om hur bra vi har det. Vi har ett mycket bra liv med god balans mellan arbete, fritid, tid med varandra, tid med barnen och resor. Vi har ständigt en massa projekt på gång och visst balanserar jag på gränsen mellan att ha för mycket emellanåt, men det är ändå många roliga eller viktiga projekt. Jag hoppas att jag kommer att få tid att skriva färdigt min nästa bok! Livet är nu är mycket uppskattad och det värmer mitt hjärta. Om jag kan göra någon skillnad för någon annan så är det fantastiskt.

Vi planerar flera utlandsresor detta år. Bland annat blir det skidresa till Italien och Rom i vår. Det är med hela familjen. Sedan kommer Johan och jag åka på weekends några gånger. I sommar ska en av mina systrar gifta sig på Gotland och det blir ju jättekul! Framåt våren kommer vi att få en au-pair från Tyskland. Det blir toppen eftersom barnen ju är 1/4 tyska och det är värdefullt om de lär sig språket lite grand. Jag har hälften av släkten i Tyskland.

Den här terminen jobbar jag på en privat vårdcentral en dag i veckan som läkare. 3 dagar i veckan jobbar jag som terapeut helt privat (www.kbtdittliv.se). Sedan har jag Linnéas Simskola och Linneashopen.se att sköta också även om mina anställda sköter det mesta själva. De är riktigt duktiga! Simskolan finns i Uppsala, Stockholm, Örebro och Västerås och erbjuder simundervisning för riktigt små barn (3 mån till 6 år). Linneashopen.se säljer simmaterial, simhjälp, simkläder, badleksaker, soldräkter m.m. Vi utvecklar den verksamheten just nu med lansering på flera språk för försäljning i andra länder och även med att producera egna produkter. Det är spännande!

Vi har haft försäljning på nätet sedan 2002 så vi var tidigt ute. Det utvecklas ju otroligt snabbt och det gäller att hänga med. Marknadsföringen sker ju framför allt digitalt och det gäller att komma högt upp i sökmotorerna. Det är viktigt att ha en lätt webbutik som inte krånglar till köpet så att kunderna vänder i kassan. Dessutom ska det vara en mycket snabb service med bra fraktvillkor. Jag tycker att vi lyckas riktigt bra. Om man tittar på vad våra kunder skriver om oss på Truspilot så blir man ju otroligt glad! Betyg perfekt, 9,5 av 10. (Läs här…) Jag har några andra webbutiker som förebilder. Dels Blå Elefant som säljer väldigt fina leksaker, Bokus som säljer böcker och Zalando som säljer kläder, skor och andra saker. Det fanns hur mycket som helst att välja på hos Zalando när jag skulle köpa ett par skor. Jag vägde mellan Vagabond och  Tamaris och valde till slut ett par snygga Tamaris.

Vi har kommit igång bra med arbetet i Suicide Zero. Vi kommer att ha årsmöte den 11 februari i Stockholm och i samband med det ska jag och Camilla Henemark föreläsa om självmord.

Ja, livet är som sagt märkligt. Linnéa är med oss hela tiden och trots den enorma saknaden går det tydligen att leva ett bra liv. Jag vet dock att det inte är alla som upplever det så. De flesta föräldrar som förlorar ett barn tror jag mår betydligt sämre än vad jag gör. Jag har haft tur.

Skriv någonting